Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Βόμβα» από Φίλιππο Βέροιας με Μπίσετ

«Βόμβα» από Φίλιππο Βέροιας με Μπίσετ

Μπορεί ο Τέβιν Φέρελ, από την Αγία Λουκία να γράφτηκε στην ιστορία ως ο α’ ξένος στην ιστορία του Φίλιππου Βέροιας, ωστόσο η νεοφώτιστη ομάδα της Βέροιας ενισχύεται σημαντικό στο φιλέ με την απόκτηση του 28χρονου συμπατριώτη του και πρώην Υπερπρωταθλητή Ρουμανίας, Τζουλιάν Μπίσετ.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Α.Π.Σ. Φίλιππου Βέροιας

«Η διοικούσα επιτροπή του Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον Τζούλιαν Μπίσετ.

Ο 28χρονος διεθνής μπλοκέρ από την Αγία Λουκία, που μετά το συμπατριώτη του Φέρελ , θα είναι ο δεύτερος ξένος παίκτης στην ιστορία της ομάδας μας, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μονοετούς διάρκειας για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020-2021 της Volley League και για χάρη των «ερυθρόλευκων της Βέροιας» επιστρέφει ξανά έπειτα από τρία χρόνια απουσίας στα ελληνικά γήπεδα. Ο Φίλιππος Βέροιας θα είναι η 5η ομάδα της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο Τζούλιαν Μπίσετ είναι γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1991 στην Κάστρις της Σάντα Λουτσία της Καραϊβικής . Αγωνίζεται ως κεντρικός, έχει ύψος 1.99 και πέρα από τα ιδιαίτερα αλτικά του προσόντα που τον χαρακτηρίζουν, έχει σημαντικές παραστάσεις από διεθνή πρωταθλήματα.

Πρώτη φορά που ο Μπίσετ έπαιξε έξω από την χώρα του ήταν τη σεζόν 2014-2015, όταν αγωνίστηκε στη Μ.Ε.Ν.Τ, με συμπαίκτη το διεθνή συμπατριώτη του, Τζόζεφ Κλέρσεντ.

Την επόμενη σεζόν, μεταπήδησε στον Α.Ο. Κηφισιάς, όπου στην καλύτερη αγωνιστικά περίοδο του συλλόγου, αναδείχθηκε φιναλίστ Κυπέλλου και παράλληλα κορυφαίος μπλοκέρ της κανονικής περιόδου με 75 kill block σε 22 αγώνες.

Η αγωνιστική περίοδος 2016-2017 τον βρίσκει στην Γαλλία και συγκεκριμένα στη Ναρμπόν, όπου ήταν συμπαίκτης με τον πολύπειρο αρχηγό του Φίλιππου Βέροιας, Κώστα Προύσαλη.

Ακολουθεί η μεταγραφή του στη Ρουμανία, όπου στα «χρώματα» της Τρκολορούρ Πλοέστι το 2017-2018 πανηγυρίζει τους πρώτους επαγγελματικούς τίτλους της καριέρας, καθώς αρχικά κατακτά το Κύπελλο Ρουμανίας και λίγους μήνες στέφεται και πρωταθλητής.

Την φετινή περίοδο ως παίκτης της ρουμανικής Αρκάντια Γκαλάτι, πρόλαβε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του εγχώριου Super Cup, καθώς τη στιγμή που το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ομάδα του ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας με 50 βαθμούς και μόλις 1 ήττα σε 18 αγώνες της κανονικής περιόδου.

Ο Τζούλιαν Μπίσετ (στη φωτό με τον πρόεδρο μας, Δημήτρη Πιτούλια) είναι διεθνής με τις ομάδες βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ της Σάντα Λουτσία και το 2015 αναδείχθηκε κορυφαίος βολεϊμπολίστας της χρονιάς στην πατρίδα του.

Αγωνιζόμενος στο παρελθόν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας στο NORCECA CUP έχει ξεχωρίσει κόντρα σε πανίσχυρους αντιπάλους όπως ΗΠΑ, Κούβα και Άγιος Δομήνικος.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Φίλιπου Βέροιας ο απόφοιτος του St. Mary College και πατέρας ενός παιδιού, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεταγραφή του στην ομάδα μας, όπου θα είναι μαζί με πολλά γνώριμα πρόσωπα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ανήκω πλέον στο δυναμικό του Φίλιππου Βέροιας και έπειτα από τρία χρόνια επιστρέφω στη Volleylegaue. Το θέλαμε όλοι πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα που συμφωνήσαμε γιατί θα παίξω δίπλα σε αγαπημένα μου πρόσωπα, όπως ο συμπατριώτης μου Φέρελ και ο πρώην συμπαίκτης μου στη Ναρμπόν Κώστας Προύσαλης, ενώ θα είμαι κοντά στην Θεσσαλονίκη και την οικογένειά μου. Θέλω να βοηθήσω με την απόδοσή μου τον Φίλιππο Βέροιας να φτάσει ψηλά στο πρωτάθλημα και τουλάχιστον να έχουμε συμμετοχή σε φαϊναλ φορ κάποιας διοργάνωσης» τόνισε ο Τζούλιαν Μπίσετ, ο οποίος είπε ιπποτικά ότι «αν ο Τέβιν θέλει να αναδειχθεί κορυφαίος μπλοκέρ του πρωταθλήματος, θα δεχθώ να βγώ εγώ δεύτερος…».

Καλωσορίζουμε τον Τζούλιαν Μπίσετ στο Φίλιππο Βέροιας και του ευχόμαστε μία νέα επιτυχημένη χρονιά με υγεία και διακρίσεις».