ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγάρες από… μάλαμα στην Βουδαπέστη

Βουλγάρες από… μάλαμα στην Βουδαπέστη

Με ΜVP τη Καρακάσεβα η Βουλγαρία πανηγύρισε στο φάιναλ φορ της Βουδαπέστης τον παρθενικό της τίτλο στο Golden European League γυναικών της CEV και μαζί με την φιναλίστ οικοδέσποινα ομάδα της Ουγγαρίας θα ταξιδέψουν τα επόμενα 24ωρα στο Περού, όπου μέσω της συμμετοχής τους στο νεοσύστατο τουρνουά της FIVB Challenger Cup θα διεκδικήσουν μία θέση στο Nations Volleyball League της επόμενης σεζόν.

boricic_bugaria

Στον τελικό του τουρνουά του “Papp Laszlo Sportarena” η Βουλγαρία επικράτησε με 3-0 (25-12, 27-25, 25-14) σετ των γηπεδούχων και χωρίς να χάσουν ούτε σετ στη διοργάνωση στέφθηκαν δίκαια πρωταθλήτριες. Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης, αναδείχθηκε με 12 πόντους η 16χρονη ταλαντούχα διεθνής της Ουγγαρίας, Ρέτκα Σέντμακ, έναν λιγότερο πέτυχε η Γκεργκάνα Ντιμιτρόβα (11π) της Βουλγαρίας, που είχε με 10 πόντους και την πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης, Μαρίγια Καρακάσεβα.

Στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε η Τσεχία που με 25 πόντους της τοπ σκόρερ και παίκτριας του Γιάννη Αθανασόπουλου στη γερμανική Στουτγκάρδη, Μλέινκοβα επικράτησε με 3-1 (25-17, 28-26, 25-27, 25-21) σετ της Φινλανδίας.

tsoukas_boricic_cev

Την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου στις Βουλγάρες έκανε ο πρόεδρος της CEV, Αλεξάντερ Μπόριτσιτς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ιατρικός υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Volley (CEV’s medical delegate) της διοργάνωσης, ήταν ο διακεκριμένος Έλληνας ορθοπεδικός χειρουργός, Δημήτρης Τσούκας.

Δείτε στο video το κορυφαίο ράλι του τελικού