ΔΙΕΘΝΗ

Αν η Βραζιλία δεν θέλει, η Πολωνία μπορεί!

Αν η Βραζιλία δεν θέλει, η Πολωνία μπορεί!

Τις εντυπώσεις θέλει να κλέψει η πολωνική Ομοσπονδία βόλεϊ και ζητάει σε περίπτωση που η Βραζιλία εμμείνει στη θέση της για να μην φιλοξενήσει τα τελικά του World League, να τα αναλάβει η ίδια!

Σε μια πολύ έξυπνη και επικοινωνιακή κίνηση προχώρησε η Πολωνική Ομοσπονδία βόλεϊ που θέλοντας να καταλαγιάσει τον αρνητικό ντόρο του σκανδάλου διαφθοράς και την εμπλοκή του προέδρου της Mirosław Przedpełski, εξέφρασε ανοικτά το ενδιαφέρον της για να φιλοξενήσει η ίδια τα τελικά του World League.

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες το Βραζιλιάνικο βόλεϊ περνάει βαθιά κρίση μετά από την αποκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου ύψους εκατομμυρίων στην ηγεσία της Βραζιλιάνικης Συνομοσπονδίας (CBV) με εμπλεκόμενο πρόσωπο τον νυν πρόεδρο της FIVB και πρώην πρόεδρος της CBV, Άρι Γκράσα.

Τα πρόστιμα ξεχείλισαν το ποτήρι!

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθαν τα πρόστιμα από την FIVB προς τον προπονητή της σελεσάο Μπερνάρντο Ρεζέντε (πρόστιμο 2000 δολαρίων) και 10 αγώνες αποκλεισμό από τον πάγκο, το λίμπερο Μάρι Τζούνιορ με αποκλεισμό 6 αγώνων, τον ακραίο Έντρες Μουρίλο με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής και τον αρχηγό της ομάδας Μπρούνο Ρεζέντε με πρόστιμο 1.000 δολαρίων.

Οι ποινές αυτές ήταν η τιμωρία για τον αγώνα στην τρίτη φάση της διοργάνωσης μεταξύ της Πολωνίας και της Βραζιλίας, όπου κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον τελευταίο πόντο να κατοχυρώνεται στους Πολωνούς μετά τον έλεγχο του βίντεο. Κάπου εκεί… χάθηκε η μπάλα, με τους Βραζιλιάνους να επιτίθενται σε γραμματεία και υπευθύνους του αγώνα ενώ προπονητής και αρχηγός δεν παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Το «όχι» της Βραζιλίας

Η Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ποινές, που ήρθαν την ίδια ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο διαφθοράς ενώ δια στόματος του  πρόεδρου της Βάλτερ Πιτόμπο Λαρανιέιρας η CBV  όχι μόνο στηρίζει παίκτες και προπονητή αλλά ως ένδειξη συμπαράστασης και σεβασμού τόσο στους ίδιους όσο και προς τους Βραζιλιάνους οπαδούς, δεν θα διοργανώσει την τελική φάση του Παγκόσμιου 2015 που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιου!

Διαρροή… τριών σεναρίων

Και μπορεί ακόμα να μην έχει τοποθετηθεί επίσημα η FIVB, ωστόσο η χτεσινή διαρροή της για το αν τελικά οι Βραζιλιάνοι δεν πάρουν πίσω την παραπάνω απόφασή τους, έδινε τρεις επιλογές: 1. Επιβολή προστίμου έως 260.000 δολάρια, 2. Αποκλεισμός από κάθε διεθνή διοργάνωση για ένα χρόνο, 3. Αποκλεισμός από κάθε διεθνή διοργάνωση για τέσσερα χρόνια! Με το Νο3 να φαντάζει απίθανο αφού η Βραζιλία φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Πολωνική ρελάνς

Κάπως έτσι οι Πολωνοί έχοντας πλέον παρακαταθήκη και οδηγό της επιτυχημένη διοργάνωση του Μουντοβόλεϊ ανακοίνωσαν μέσω του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Αντρέι Λεμέκ ότι «είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη διοργάνωση και να τη διοργανώσουμε σε υψηλό επίπεδο. Έχουμε αρκετό καιρό να αποφασίσουμε την πόλη επιλογής μας. Η απόφαση εξάλλου εκρεμμεί. Δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την FIVB για την απόφαση της Βραζιλίας να φιλοξενήσει τα τελικά».