BEACH VOLLEY

Βρήκε μαύρο… χρυσό στον Περσικό ο Καραχάλιος

Βρήκε μαύρο… χρυσό στον Περσικό ο Καραχάλιος

Το πρώτο του χρυσό μετάλλιο με την ομάδα της Πολωνίας πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός του μπιτς βόλεϊ, που οδήγησε τους Προύντελ/Σαλανκίεβιτζ στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο “3άστερο” τουρνουά του World Tour της FIVB στο Kish Island Open.

Tο τουρνουά του Ιράν. στον Περσικό Κόπλο, φαίνεται πως ταιριάζει «γάντι» στον Σπύρο Καραχάλιο, καθώς στην περσινή ιστορική διοργάνωση η ομάδα των Πολωνών Κάντορ/Λόζιακ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, το παρθενικό του Έλληνα τεχνικού, στην πρώτη του χρονιά στον ξένο ομοσπονδιακό πάγκο.

prudel_szalankiewitz_poland

Φέτος όμως οι Μάριους Προυντέλ και Γιάκομπ Σαλανκίεβιτζ, που πέρυσι έχασαν την ευκαιρία λόγω τραυματισμού να συμμετάσχουν στο τουρνουά,  επικράτησαν στον τελικό με 2-0 (21-18, 24-22) των Λετονών Πλάβνις/Τοκς και πανηγύρισαν έτσι το 6ο συνολικά μετάλλιο για την Πολωνία και 2ο φετινό μετά το ασημένιο στο ολλανδικό στο τουρνουά 4 αστέρων World Tour της Χάγης.

Πέρα από το χρυσό και το γόητρο η πολωνική ομάδα κέρδισε παράλληλα 13.000 δολάρια και 600 πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Τρίτοι στο βάθρο ανέβηκαν οι Γερμανοί Βάλκενχορστ/Βίντερ που επικράτησαν με 2-0 (21-18, 21-11) των Αυστριακών. Χορλ/Βίντερ.