ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά πρωταθλήτρια η Κις

Ξανά πρωταθλήτρια η Κις

“Αποστολή εξέτελέσθη” στην Κύπρο για την Ουγγαρέζα άσο του Prestige Απόλλων καθώς δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του νταμπλ με τον Ολυμπιακό και το απαραίτητο διάλειμμα λόγω μητρότητας, η επέστρεψε χθες στους τίτλους η ‘Κάτα” πανηγύρισε στην Λάρνακα και μαθηματικά τον 4ο τίτλο στην ιστορία του κυπριακού συλλόγου.

Στο εκτός έδρας ντέρμπι του “Κίτιον” με την 2η στη βαθμολογία ΑΕΚ (42β), δύο σετ ήταν αρκετά στις “Αμαζόνες” (50β) για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο τους, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε η ομάδα της Κις με έναν βαθμό σήκωνε και μαθηματικά την κούπα, την οποία έκανε δική της με 53 βαθμούς, 11 περισσότερους από την ΑΕΚ.

Με εξαίρεση πάντως το β’ σετ, όπου εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο για τις Λεμεσιανές πρωταθλήτριες, τα κορίτσια της ΑΕΚ πρόβαλλαν σθεναρή αντίσταση απέαντις στην παρέα της “Κάτα”, η οποία με 16 πόντους αναδείχθηκε σε τοπ σκόρερ του αγώνα και οδηγώντας με 3-0 (25-23, 25-16, 25-22) την αήττητη από πέρυσι τον Φεβρουάριο ομάδα της στην 18η νίκη σε ισάριθμα φετινά φετινά ματς και 6η επί της ΑΕΚ, έβαλε τις βάσεις για ένα ακόμη νταμπλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε στον τετρακέφαλο η άσος των γηπεδούχων Κομλένοβιτς αντικαταστάθηκε από την Κατσαμπή στο τρίτο σετ, ενώ αυτός ήταν ο 7ος τίτλος πρωταθλήματος της Κις σε τρεις διφαορετικές χώρες, Ουγγαρία (1999, 2000, 2001, 2003) , Ελλάδα (2012, 2014), Κύπρο (2016).

Τεχνοοικία ΑΕΚ (Ρ. Κατσαμπή): Βοιτζίνοβιτς, Χαραλάμπους, Κωνσταντίνου, Τόμιτς, Στυλιανού, Κομλένοβιτς. Λίμπερο: Μοσφιλιώτη.

Prestige Απόλλων(Γ. Γιαπάνης): Ιορδάνους, Σπύρου, Χουντίμα, Λαβρούκ, Μανίταρου, Κις. Λίμπερο: Στεφάνου