ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά «βασίλισσα» του κόσμου η Εξατσίμπασι

Ξανά «βασίλισσα» του κόσμου η Εξατσίμπασι

H τουρκική ομάδα με MVP τη Σέρβα Τιτζιάνα Μπόσκοβιτς διατήρησε στις Φιλιπίνες το στέμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων Γυναικών, όπου για πρώτη φορά στο θεσμό συμμετείχαν 8 ομάδες, με 4 wild card.

Του Δημήτρη Πιτούλια

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά λοιπόν και τέταρτη στην ιστορία της διοργάνωσης το βαρύτιμο τρόπαιο κατέληξε σε τουρκικά χέρια. Η Εξατσίμπασι του Ιταλού τεχνικού Μάσιμο Μπαρμπολίνι, μετά από έναν δραματικό τελικό στη Μανίλα κόντρα στον ομόλογό του και πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής μας, Τζιοβάνι Καπράρα, κέρδισε στο τάι μπρέικ την ιταλική Πόμι Καζαλματζιορε με 3-2 σετ (25-19, 20-25, 25-19, 22-25, 15-11) και διατήρησε τα κεκτημένα.

Την 3η θέση κατέλαβε η επίσης τουρκική κάτοχος  του τίτλου του 2013, Βακιφμπάνκ κερδίζοντας με 3-1 σετ (25-14, 21-25, 25-22, 25-11) την ελβετική Βολερό Ζυρίχης.

Η τελική κατάταξη: 1. Εξατσίμπασι (Τουρκία), 2. Πόμι Καζαλμτζιόρε (Ιταλία), 3. Βακιφμπάνκ, 4. Βολερό Ζυρίχης (Ελβετία), 5. Rexona-Sesc Rio, 6. Χισαμίτσου Σπρινγκς (Ιαπωνία), 7. Bangkok Glass (Φιλιππίνες), 8. PSL-F2 Logistics Manila (Φιλιππίνες)

Στους… επτά ουρανούς η Κοσέλεβα

Η 27χρονη Ρωσίδα σούπερ σταρ της Εξατσίμπασι, Τατιάνα Κοσέλεβα, που με 23 πόντους αναδείχθηκε τοπ σκόρερ του τελικού και ασφαλώς μαζί με την Μπόσκοβιτς (17π) συμπεριλήφθηκε στην Dream Team της διοργάνωσης, ήταν πανευτυχής μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου της ομάδα της, με τον οποίο εκπληρώθηκε ένα προσωπικό της όνειρο. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις της στα ΜΜ.

drea_team

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο το τεχνικό τιμ και τις συμπαίκτριες μου. Σε ευχαριστώ Εξατσίμπασι! Δόξα τω θεώ. Αυτή η μέρα είναι πολύ σημαντική για μένα. Θέλω επίσης να συγχαρώ τα κορίτσια της Πομι Καζαλματζιορε , ήταν πραγματικά πολύ ανταγωνιστικές. Θα θυμάμαι αυτές τις στιγμές για όλη μου τη ζωή».