Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ξεχωρίζει το ντέρμπι στη Νάξο

Ξεχωρίζει το ντέρμπι στη Νάξο

Πανναξιακός και Άρης έχουν… ανοικτούς λογαριασμούς, και έτσι λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας από τις Ναξιώτισσες για το θεσμό του Κυπέλλου, σειρά παίρνει το πρωτάθλημα όπου αμφότερες μάχονται για την τετράδα.

Ο Πανναξιακός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μετά και το διπλό που πήρε με 3-1 σετ στη Σαντορίνη. Ο Άρης βρίσκεται από την Παρασκευή 9/2 το πρωί στη Νάξο, χωρίς την Ειρήνη Κελεσίδου, που έμεινε στη Θεσσαλονίκη λόγω προσωπικών υποχρεώσεων. Η ομάδα του Γιάννη Τσαΐρέλη προέρχεται από αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων, λόγω του ρεπό που είχαν την 15η αγωνιστική.

Οι «κιτρινόμαυρες» με 30 βαθμούς βρίσκονται στη τρίτη θέση της βαθμολογίας, τρεις περισσότερους από τον πέμπτο Πανναξιακό, με τον νικητή της σαββατιάτικης αναμέτρησης να παίρνει το προβάδισμα για μία θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο κόουτς του ΠΑΟΝ, Κώστας Παπαδόπουλος δήλωσε: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο αγώνας κυπέλλου ήταν τελείως διαφορετικός και αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Είμαστε όμως σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσουμε τη νίκη. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να υπάρχει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις».

Ο τεχνικός, Γιάννης Τσαϊρέλης είπε: «Πριν 10 ημέρες παίξαμε με τον Πανναξιακό για το Κύπελλο και τώρα για το πρωτάθλημα, ο αγώνας θα είναι τελείως διαφορετικός. Η ομάδα που θα πάρει τους βαθμούς της νίκης θα πάρει και το πλεονέκτημα για την τετράδα».

Από εκεί και πέρα, το τοπικό ντέρμπι Αίας-Μακεδόνες Αξιού στον Εύοσμο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 10/2/2018 
ΔΑΚ Νάξου, 18.00: ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΣ Άρης
ΔΑΚ Ευόσμου, 18.00: Αίας Ευόσμου – Μακεδόνες Αξιού
Μαρκόπουλου, 18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου – ΑΟ Θήρας
Π. Σαλπέας, 20.00: ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΣΠ Κόρινθος

Κυριακή 11/2/2018 
Μ. Μερκούρη, 15.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΓΣ Ηλιούπολης

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 39, Μακεδόνες 32, Άρης 30, ΑΟ Θήρας 29, Πανναξιακός 27, Αίας Ευόσμου 21, ΓΣ Ηλιούπολης 20, Πορφύρας 8, Κόρινθος 8, Μαρκόπουλο 8