Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ξεχωρίζει το ντέρμπι στο Βραχάτι

Ξεχωρίζει το ντέρμπι στο Βραχάτι

Τέσσερις αναμετρήσεις έχει το μενού της 17ης αγωνιστικής στη Volleyleague με το ντέρμπι στο Βραχάτι μεταξύ του Παμβοχαϊκού και του Φοίνικα Σύρου (18/2, 18.00) να ξεχωρίζει καθώς αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στο κυνήγι της 4ης θέσης.

Παμβοχαϊκός – Φοίνικας Σύρου (18/2, 18.00)

Δέκα ημέρες μετά την πρόκριση του Παμβοχαϊκού επί του Φοίνικας Σύρου στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, οι δυο ομάδες έχουν και πάλι ραντεβού για το πρωτάθλημα (17η αγωνιστική, 18/2, 18.00, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας). Με κοινό στόχο την 4η θέση και το Φοίνικα να έχει προβάδισμα 2 βαθμών, η ομάδα της Βόχας αναζητά το τρίποντο για να… προσπεράσει και να αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στον Α΄γύρο ο Παμβοχαϊκός πήρε τη νίκη με 3-2 σετ στη Σύρο.

Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο με νίκη εκτός έδρας 3-0 στη Μίκρα επί του Ηρακλή. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα διανύει περίοδο φόρμας και θέλει να πετύχει την τρίτη νίκη επί των συριανών στην εφετινή σεζόν. «Ο αγώνας του Κυπέλλου είναι ένα ματς που ανήκει στο παρελθόν. Μας βγήκε το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη τότε. Τώρα ο Φοίνικας έρχεται πιο έτοιμος και εμείς θέλουμε να επαναλάβουμε τη νίκη μας. Θέλουμε την 4η θέση αλλά έχουμε ακόμα έξι αγωνιστικές όπου θα γίνουν μεγάλες μάχες και όλα είναι ανοικτά», δήλωσε ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας.

Ο Φοίνικας Σύρου επιστρέφει στο Βραχάτι μετά από δέκα ημέρες με στόχο να πάρει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ο κεντρικός του Φοίνικα Αλέξανδρος Χήρας είπε: «Πηγαίνουμε στο Βραχάτι με σκοπό να πάρουμε τη νίκη που δεν πήραμε στο κύπελλο. Στον αγώνα του κυπέλλου εμείς παίξαμε πολύ άσχημα και ο Παμβοχαϊκός πολύ καλά. Δε νομίζω πως θα ξανακάνουμε τέτοια εμφάνιση. Θα γίνει μεγάλη μάχη και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάτι πολύ καλό».

Ολυμπιακός – ΑΟ Ορεστιάδα (18/2, 17.00)

Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ουραγό Ορεστιάδα η οποία όμως προέρχεται από δύο σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάτασταση (17η αγωνιστική, 18/2, 17.00, Διαιτητές: Αγγελίδης, Χανδρινός).

O προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Παίζουμε με την ομάδα της Ορεστιάδας στην έδρα μας. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας και μια σοβαρή εμφάνιση όπως στα τελευταία παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και είναι σημαντικό να παρουσιαζόμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί κόντρα σε όλους τους αντιπάλους ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα μας. Θέλω να συνεχίσουμε να παίζουμε με αυτό τον τρόπο».

Η Ορεστιάδα κατεβαίνει στο Ρέντη χωρίς Μορέλος έχει πρόβλημα με τη μέση του και κρίθηκε απαραίτητο να μείνει στην Ορεστιάδα για να θεραπεία ώστε να είναι έτοιμος για τη δύσκολη σύνεχεια αλλά και για τα ματς που θα κριθεί η παραμονή.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος είπε: «Oλα τα ματς του πρωταθλήματος είναι δύσκολα και ειδικά για την Ορεστιάδα. Θέλουμε να πάρουμε μία καλή εμπειρία. Θα μας είναι χρήσιμο αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό. Θα μας βοηθήσει σίγουρα για τη δύσκολη συνέχεια μας. Αν μπορέσουμε να πάρουμε και κάποιο βαθμό θα είναι ευχής έργο».

Ηρακλής Χαλκίδας – Παναθηναϊκός (17η αγωνιστική, 18/2, 19.00)

Από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της 17ης αγωνιστικής θα γίνει στην Χαλκίδα όπου ο φορμαρισμένος Ηρακλής θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό ο οποίος προέρχεται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι κορυφής. (17η αγωνιστική, 18/2, 19.00, Διαιτητές: Ονόπας, Κυριοπούλου).

Ο Ηρακλής Χαλκίδας θέλει να παλέψει και αυτόν τον αγώνα μήπως και πάρει κάποιον πολύτιμο βαθμό στη προσπάθεια του να πάρει την 9η θέση στην κανονική περίοδο. Αμφίβολος και αυτή την αγωνιστική είναι ο Μάκης Κανέλλος που δεν έχει ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπωρεί και ο Σπύρος Γκολίτσης δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του ενόψει του αγώνα με την Κηφισιά.

Ο προπονητής του Ηρακλή Σπύρος Γκολίτσης δήλωσε: «Εάν ρίξετε μία ματιά στα αποτελέσματα της ομάδας μας και ειδικά σε αυτά που έγιναν στην Χαλκίδα έχουμε πάρει σε όλα σετ ακόμα και με ομάδες που στοχεύουν ψηλά. Πιστεύω δε πως θα μπορούσαμε να είχαμε και περισσότερους βαθμούς στο ενεργητικό μας. Θα παλέψουμε και με τον Παναθηναϊκό με στόχο να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Εχουμε το θέμα με τον Κανέλλο αλλά η ομάδα έχει λύσεις. Θα προσπαθήσουμε να επωφεληθούμε των κενών του αντιπάλου και να πάρουμε κάτι θετικό. Είναι από τους αγώνες που μαζεύουν τον κόσμο. Στόχος μας είναι η 9η θέση και θα προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι και «καίγεται» για βαθμούς ώστε να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας των τεσσάρων βαθμών από τον δικέφαλο που ακολουθεί. Ο ΜVP της 16ης αγωνιστικής Χρίστος Μπέλος δήλωσε: «Δεν υπάρχουν δύσκολοι και εύκολοι αντίπαλοι. Ολα τα ματς είναι δύσκολα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ειδικά οι ομάδες που είναι στις χαμηλότερες θέσεις παίζουν πιο ελεύθερα και ρισκάρουν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αφήσουμε περιθώρια στον αντίπαλο μας ώστε να έχει αξία η νίκη που κάναμε επί του ΠΑΟΚ και που μας έδωσε πλεονέκτημα για την 2η θέση».

Εθνικός Αλεξ. – Ηρακλής (17η αγωνιστική, 18/2, 18.00)

Ένα ακόμα ντέρμπι της  αγωνιστικής θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη όπου ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή στην αναμέτρηση των ομάδων «έκπληξη» του εφετινού πρωταθλήματος (17η αγωνιστική, 18/2, 18.00, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ιωαννίδης).

Οι ακρίτες προέρχονται από το εντυπωσιακό «διπλό» στο Ζηρίνειο επί της Κηφισιάς και στοχεύουν στην 9η νίκη στο πρωτάθλημα που θα τους φέρει σε απόσταση βολής από τον «γηραιό» που προπορεύεται με 4 βαθμούς. Για ατο λόγο αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει και το τελικό σκορ σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων στο τέλος της κανονικής περιόδου. Στον Α΄γύρο ο Ηρακλής είχε νικήσει 3-1 σετ και με πόντους +9 (98-89).

Ο Εθνικός διανύει περίοδο φορμαρίσματος αλλά ο απαιτητικός Σάκης Μουστακίδης δεν εφησυχάζει: «Σε κάθε αγώνα πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί. Το ότι νικήσαμε στην Κηφισιά δε σημαίνει πως να κερδίζουμε όλους τους αγώνες χωρίς κόπο. Ο Ηρακλής έχει πολύ καλή ομάδα με πείσμα και πάθος και με καλούς Έλληνες παίκτες που θέλουν να αποδεικνύουν την αξία τους. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει ωραίο και σκληρό ματς που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Ο Ηρακλής προέρχεται από την ήττα εντός έδρας από τον Παμβοχαϊκό. Για τον «γηραιό» το ματς είναι σημαντικό για την υπόθεση της 6αδας καθώς εάν το νικήσει ή πάρει βαθμό θα διατηρήσει διαφορά ασφαλείας από τους εβρίτες και θα αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα ευχάριστα νέα για τον Γιάννη Ορφανό είναι η επιστροφή του Στεφανίδη για πρώτη φορά μέσα στο 2017 ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε μεγάλη ανάγκη. «Συνεχίζουμε την πορεία μας χωρίς άγχος αλλά με θέληση για νίκες. Ο Εθνικός έδειξε πολύ καλή εικόνα με την Κηφισιά. Βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος. Σίγουρα θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά δεν έχουμε άγχος και πίεση και πάμε για τη νίκη ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε την ιστορία της 8ης θέσης και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και το σκορ για αυτό και ο κάθε πόντος θα είναι σημαντικός».