CHAMPIONS LEAGUE

«Ξέραναν» τη βασίλισσα Νοβάρα με ανατροπή τα κορίτσια του Αθανασόπουλου (vid)

«Ξέραναν» τη βασίλισσα Νοβάρα με ανατροπή τα κορίτσια του Αθανασόπουλου (vid)

“Μεθυσμένη πολιτεία” θυμίζει εδώ και λίγες ώρες η Στουτγκάρδη, με τους φίλους της γερμανικής γυναικείας ομάδας να παραμιλούν με το εντός έδρας 3-1 των κοριτσιών τους επί της ιταλικής πρωταθλήτριας του Τσάμπιονς Λιγκ Νοβάρα και τη διοίκηση της Allianz MTV να “πίνει νερό” στο όνομα του Έλληνα τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου, ο οποίος παρουσία του Νώντα Γεροθόδωρου ως πρώτου διαιτητή, κατέκτησε την παρθενική του νίκη στο θεσμό κόντρα σε ομάδα της Ιταλίας.

Ιδιαίτερα γουρλής αποδείχθηκε ο Νώντας Γεροθόδωρος για τον Γιάννη Αθανασόπουλο, καθώς ο έλληνας τεχνικός φρόντισε να γράψει ιστορία με την Στουτγκάρδη επικρατώντας της Νοβάρα 3-1 και να πανηγυρίσει μια μεθυστική νίκη γνωρίζοντας την αποθέωση…

Η αρχή του ματς στην κατάμεστη SCHARRena δεν προμήνυε με τίποτα αυτή τη μεγάλη έκπληξη, με τις Ιταλίδες βασίλισσες της Ευρώπης να ξεκινούν εντυπωσιακά και με μία εκπληκτική Μπρακότσεβιτς να “παγώνουν” την κερκίδα, παραχωρώντας μόλις 11 πόντους από το κερδισμένο τους σετ στις πρωταθλήτριες Γερμανίας.

Στο δεύτερο σετ όμως η Στουτγκάρδη μεταμορφώθηκε και πόντο πόντο αποκτούσε ρυθμό. Ο Αθανασόπουλος έριξε στο ματς την πασαδόρο Havili που έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα. Η Λάζιτς άρχισε να πιέζει την ιταλική υποδοχή και με τις Σαμαντάν, Λουχόις να “λάμπουν” στο μπλοκ η οικοδέσποινα ισοφάρισε με 25-20 σε 1-1.

Τα μπετά για την ανατροπή έπεσαν… Με την Ρίβερς να παρασέρνει σαν ποτάμι τις αντίπαλες άμυνες, η γερμανική ομάδα ζευγάρωσε τα κερδισμένα της σετ με 25-18, με τις Ιταλίδες να μην καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί.

Στο τελικό σετ, οι γυναίκες της Στουτγάρδης  με αυτοπεποίθηση μπήκαν αποφασσμένες να σφραγίσουν πανηγυρικά αυτή την μεγάλη εκπληξη. Παρά όμως τη μεγάλη διαφορά που πήραν, λίγο πριν το τέλος η Νοβάρα, πάλεψε “με νύχια και δόντια” να φέρει το ματς στα ίσα και προς στιγμήν το πέτυχε, ισοφαρίζοντας 22-22. Η Στουτγάρδη όμως δεν… μάσησε και έτσι με την Λάζιτς πανηγύρισε μέσα σε αποθέωση αυτή την ιστορική νίκη επί της ιταλικής κατόχου του τίτλου.

Η Rivers ήταν τοπ σκόρερ του αγώνα με 28 πόντους, με τους 25 εξ’ αυτών στα 3 τελευταία σετ.

, Η αθλητική διευθύντρια της  Allianz MTV STUTTGART, Kim Renkema ακόμη και το ματς… τσιμπιόταν για να δει πως δεν ονειρεύεται: “Απίστευτο – η απόδοση των κοριτσιών στο γήπεδο σήμερα ήταν το κάτι άλλο. Μαζί με τους φανταστικούς μας οπαδούς στο SCHARRena αισθάνθηκα σαν ένα είδος μαγείας. Κερδίσαμε τους πρωταθλητές του CEV Champions League! ” τόνισε η Renkema

Η κορυφαία σκόρερ με 17 πόντους της Νοβαρα, Megan Courtney υποκλίθηκε στις αντιπάλους της λέγοντας ότι “έπαιξαν πολύ καλά και δεν μπορούσαμε να έχουμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε”.

Μετά την χθεσινή “βόμβα” η ομάδα του Αθανασόπουλου με 4 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο  Group C Champions League πίσω από την πολωνική Lodz. Τρίτη θέση για τη Νοβάρα.