ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ξύπνησε η Βραζιλία

Ξύπνησε η Βραζιλία

Μπορεί να έπαιξε με την φωτιά, ωστόσο η Βραζιλία κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 της Αργεντινής και παρουσία 11.000 φίλων της στο «Μαρακαϊζίνιο» να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τις Ρωσία.

Το εισιτήριο προς την 4άδα των Ολυμπιακών Αγώνων εξασφάλισε η Βραζιλία καθώς ήταν η νικήτρια στο λατινοαμερικάνικο ντέρμπι των προημιτελικών κόντρα στην Αργεντινή.

Οι «καριόκας» σε αντίθεση με τις τελευταίες τους εμφανίσεις έβγαλαν πάθος, και μαχητικότητα στο γήπεδο και με κορυφαίο τον Γουάλας που σταμάτησε στους 24 πόντους γιόρτασαν την πρόκριση.

Από την άλλη πλευρά η Αργεντινή διεκδίκησε μέχρι τέλους το παιχνίδι και παρά τον τραυματισμό του Φακούντο Κόντε που είχε έκανε το 1-1 και προσπάθησε στο 4ο σετ να πάει την αναμέτρηση σε ταϊ-μπρεϊκ χωρίς αποτέλεσμα.

Στα ημιτελικά πλέον η Βραζιλία θα αναμετρηθεί με την Ρωσία σε ένα déjà vu του τελικού του 2012 στο Λονδίνο… Εκεί όπου οι Βραζιλιάνοι είχαν προηγηθεί με 2-0, αλλά έχασαν με 3-2 και επέστρεψαν στην πατρίδα τους με το ασημένιο μετάλλιο.