ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

«Ξυπόλυτα όνειρα» για βόλεϊ στις φαβέλες (vid,φωτ.)

«Ξυπόλυτα όνειρα» για βόλεϊ στις φαβέλες (vid,φωτ.)

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο 2016 και όσο κι αν τα ευτράπελα και οι κακοτεχνίες κλέβουν προς στιγμήν την παράσταση, υπάρχει η άλλη πλευρά στη Βραζιλία.

graca1

Είναι η πλευρά του φόβου, είναι η πλευρά της παραγκούπολης, η πλευρά όπου η εγκληματικότητα ανθεί, όπου οι βιασμοί και οι απαγωγές είναι καθημερινό φαινόμενο, είναι η πλευρά που τα παιδιά περπατούν ξυπόλυτα στους δρόμους, η πλευρά που οι γονείς επαγρυπνούν προκειμένου τα παιδιά τους να μην μπλέξουν με τις συμμορίες, κάπως έτσι είναι η ζωή στις φαβέλες!

Εκεί όπου μια μπάλα, ένα μπλουζάκι και λίγη ώρα ξεγνοιασιάς στο φιλέ μετράνε διπλά για κάθε παιδί μιας τέτοιας συνοικίας…

graca_rio

Κληρονομιά της FIVB στην περιοχή

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία βόλεϊ σε συνεργασία με την Βραζιλιάνιση Ομοσπονδία εγκαινίασε το πρώτο από τα δυο προπονητικά κέντρα ανάπτυξης του βόλεϊ στο Ρίο, τα οποία χρηματοδοτεί η ίδια και είναι ένα μέρος της δέσμευσής της να αφήσει μια βιώσιμη κληρονομιά στην πόλη και να αναδείξει παράλληλα την έφεση των βραζιλιάνων στο άθλημα, το οποίο χρήζει τεράστιας αποδοχής.

Το πρόγραμμα “Viva Voley” ξεκίνησε από τη βραζιλιάνικη Ομοσπονδία το 1999 με την FIVB να θέτει του υπό τη σκέπη του “Volleyball Your Way” με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες το αναπτυξιακό αυτό κέντρο στη γειτονιά Formiga. Η εν μέρει χρηματοδότησή του θα φτάσει έως το 2020 με βασικό στόχο το βόλεϊ να γίνει διέξοδο, να εκπαιδεύσει και κοινωνικοποιήσει τα παιδιά από τις κοινότητες χαμηλού εισοδήματος σε όλη τη Βραζιλία.

Περισσότερα από 600 παιδιά θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα με την FIVB να θέλει να εμπνεύσει την επόμενη γενιά των Βραζιλιάνων να ασχοληθούν με το βόλεϊ, το οποίο είναι το μοναδικό άθλημα που μπορεί να ανταγωνιστεί τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου στη χώρα!

graca_brazil

Με τύμπανα και ρυθμούς… καρναβαλιού, τα παιδιά έπαιξαν βόλεϊ, μοιράστηκαν μπλουζάκια, χόρεψαν, τραγούδησαν και έδειξαν να απολαμβάνουν αυτή τη ξεχωριστή στιγμή. Είτε ξυπόλητα, είτε με παπούτσια η χαρά για το βόλεϊ ήταν μεγάλη!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε: