ΔΙΕΘΝΗ

Ζ. Γκόρτσανιουκ: «H PlusLiga θυμίζει… γιορτή!» (fotos)

Ζ. Γκόρτσανιουκ: «H PlusLiga θυμίζει… γιορτή!» (fotos)

Λίγες ώρες μετά το ντεμπούτο του στο πολωνικό πρωτάθλημα στη Βαρσοβία, ο…. κοσμογυρισμένος Ζένια Γκόρτσανιουκ μίλησε στο Volleyplanet για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Πολωνία, το πρωτάθλημα και τη νέα του ομάδα, Λούζνικα Μπίντγκοσζ.

Τα τελευταία χρόνια στην έχουν επενδυθεί για την ανάπτυξη του πολωνικού βόλεϊ πολλά χρήματα, οι εθνικές ομάδες φέρνουν συνεχώς μεγάλες διακρίσεις, τα γήπεδα είναι γεμάτα, ενώ παράλληλα η έλευση προπονητών και αθλητών αναγνωρισμένης αξίας  έχει βοηθήσει στην άνοδο επιπέδου του πρωταθλήματος, ώστε η PlusLiga να συγκαταλέγεται δίκαια στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

onico_warszava

Ο 3οχρονος «γυρολόγος» των γηπέδων, Ζένια Γκόρτσανιουκ, που δεν σταματά να αναζητά πάντα το καλύτερο στην καριέρα του, έχοντας αγωνιστεί με 14 ομάδες σε Ουκρανία, Ελλάδα, Καζακστάν, Ρωσία, Κατάρ και Τουρκία δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για όσα έχει δει σε αυτή την πρώτη εβδομάδα παραμονής του στην Πολωνία.

«Η Plus Liga είναι μία πολύ όμορφη διοργάνωση! Όλη η ατμόσφαιρα που κυριαρχεί, θυμίζει… γιορτή» τόνισε αρχικά στο Volleyplanet o Zένια Γκόρτσανιουκ και εξήγησε τους λόγους: «Οι αθλητές είναι πολύ καλά γυμνασμένοι, προπονημένοι και «διαβασμένοι» σε κάθε τους παιχνίδι και αυτός ο συνδυασμός προσφέρει στους θεατές ανταγωνιστικά παιχνίδια και θέαμα υψηλού επιπέδου.

mazoretes_ONICO Warszawa

Η αθλητική κουλτούρα, η οργάνωση που υπάρχει σε κάθε επίπεδο, αλλά και ο επαγγελματισμός των Πολωνών με έχουν βοήθησε στο να μπορέσω να προσαρμοστώ όσο πιο σύντομα γίνεται στις νέες συνθήκες. Αυτό έχει παράλληλα ως  αποτέλεσμα και λιγότερο «άγχος» από πλευράς μου, προκειμένου να μπορώ να δουλέψω  απρόσκοπτα για το στόχο μας.

Έχουμε καλή ομάδα, όπως φάνηκε και χθες παίζοντας κόντρα στην 3η κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος και νομίζω πως η βαθμολογική μας θέση μας αδικεί.

Στα αποδυτήρια υπάρχει καλό κλίμα και γενικότερα μέσα στην ομάδα κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό και  σίγουρα στην διαμόρφωση αυτό του κλίματος συντελεί η σωστή οργάνωση της διοίκησης και ο προπονητής μας.

gkortsaniouk_bydgoszcz 1

Όλα αυτά τα χρόνια έχω δουλέψει με πάρα πολύ καλούς αθλητές και σε επίπεδο συλλόγων αλλά και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Και σίγουρα είναι τιμητικό τόσο για μένα, όσο και για το ελληνικό βόλεϊ πιστεύω , η επιλογή μου και θα δώσω την καλύτερό μου εαυτό για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη όλων στο πρόσωπό μου….» δήλωσε στο Volleyplanet ο “ξενιτεμένος”, Ζένια Γκόρτσανιουκ.

Fot: Jacek Prondzynski/ Facebook ONICO Warszawa