A2

Ζήτησε παράταση η Ορεστιάδα για Pre League

Ζήτησε παράταση η Ορεστιάδα για Pre League

Αδυναμία να λάβει δεσμευτική απόφαση για το πού θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας δήλωσε η διοίκηση Πρωτοδικείου των “πράσινων” που ζήτησε από την ΕΟΠΕ να δοθεί μια σχετική παράταση έως τις εκλογές του συλλόγου που εκτός απροόπτου θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου.

Ο υποβιβασμός του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας έβαλε ένα ακόμη εμπόδιο στο έργο της διοίκησης Πρωτοδικείου αφού καλείται να δηλώσει μέχρι τα μεσάνυχτα αν θα συμμετάσχει στη νεοσύστατη Pre League ή την Α2.

Μια απόφαση που όμως δεν μπορεί να πάρει η ίδια δεσμεύοντας την επόμενη διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογικές αρχαιρεσίες του συλλόγου.

Με δηλώσεις του στο Ράδιο Έβρος ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοίκησης πρωτοδικείου Σωτήρης Πετρόπουλος τόνισε πως οι “πράσινοι” ζήτησαν από την Ομοσπονδία παράταση προκειμένου για αυτό το καίριο ερώτημα να αποφασίσει η νέα διοίκηση.

“Κοιτάμε το μέλλον της ομάδας και προσπαθούμε να προγραμματίσουμε ορισμένα πράγματα και να δώσουμε κάποιες λύσεις. Αυτό που έρχεται μπροστά μας είναι η Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου. Δεν έχουμε ορίσει ακόμη ημερομηνία αλλά θα είναι κατα πάσα πιθανότητα στις 18 Ιουνίου όπου με ανοικτά τα χαρτιά θα γίνει ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα μπορεί να πάρει όλες τις αποφάσεις για να μπορεί να λειτουργήσει και να προχωρήσει η ομάδα.

Η Pre League είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΑΟΟ. Ως προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, ως διοίκηση Πρωτοδικείου δεν ήμαστε σε θέση να πάρουμε μια τέτοια απόφαση. Αυτός που θα δώσει απάντηση θα είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα αναλάβει μετά από εμάς. Δεν είναι σωστό να πάρουμε εμείς μια απόφαση, να φύγουμε και οι επόμενοι που θα αναλάβουν να έρθουν να εκτελέσουν την απόφαση που εμείς πήραμε. Οπότε έχουμε ζητήσει μια παράταση και το επόμενο ΔΣ θα πάρει την απόφαση και θα πορευθεί με την επιλογή του”.

Την ίδια ώρα η προσωρινή διοίκηση του ΑΟ Ορεστιάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα της διακοπής χορηγίας από τον Δήμο Ορεστιάδας υπογραμμίζει πως αποκλειστικός υπεύθυνος του προβλήματος είναι η προηγούμενη διοίκηση λόγω μη ανάρτησης των απαραίτητων δικαιολογητικών στο σύστημα «Διαύγεια» και μη προσκόμισης στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου τα αντίστοιχα τιμολόγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟ Ορεστιάδας

“Το ορισμένο από το πρωτοδικείο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Ορεστιάδας γνωστοποιεί στους φιλάθλους της ομάδας ότι για την μη χορήγηση από τον Δήμο Ορεστιάδας της επιχορήγησης του έτους 2016, ύψους 25.000€, αποκλειστική ευθύνη φέρει το παραιτηθέν τον Δεκέμβριο Διοικητικό συμβούλιο λόγω μη ανάρτησης των απαραίτητων δικαιολογητικών στο σύστημα «Διαύγεια» και μη προσκόμισης στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου τα αντίστοιχα τιμολόγια. Παρά τις προσπάθειες, τόσο από πλευράς Δήμου όσο και από την παρούσα Διοίκηση, ήταν αδύνατη η χορήγηση των χρημάτων καθώς και η επιχορήγηση για το τρέχον έτος. Επίσης είναι αμφίβολη πλέον η μελλοντική επιχορήγηση της ομάδας από πλευράς του Δήμου”

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...