«Αφεντικό» της Θράκης ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ethnikos_alexandroupolis_kypello_kontostathis

Ανάλυσέ το…

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έδειξε έτοιμος και αποφασισμένος για την παραμονή του στην Volleyleague και με το 3-0 επί της ΑΕ Κομοτηνής στον Έβρο απέκτησε ψυχολογία εν όψει των play-out με τους «κιτρινόμαυρους» που ξεκινάνε την ερχόμενη Τετάρτη.

Στην πρόβα των play-out της Volleyleague, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε πανέτοιμος και παθιασμένος απέναντι στην ΑΕ Κομοτηνής καθώς με το 3-0 έδειξε πως είναι το αφεντικό της Θράκης στην υπόθεση παραμονής.

Νίκη που μπορεί βαθμολογικά να ήταν άνευ σημασίας, ωστόσο η εμφάνιση και η κατά κράτος επικράτηση των «κυανόλευκων» του Σάκη Μουστακίδη τους δίνει ψυχολογία εν όψει των επόμενων σημαντικών αγώνων που ξεκινάνε την επόμενη Τετάρτη.

Στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι με το 7-2 φρόντισαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και λίγο μετά να διευρύνουν την διαφορά φθάνοντας στο 12-6 και το 19-10, ενώ η διαφορά έγινε διψήφια στο 21-11. Χωρίς προβλήματα οι γηπεδούχοι με το 25-15 έκαναν το 1-0 και μπήκαν σε θέση οδηγού.

Η ΑΕ Κομοτηνής στο δεύτερο σετ προσπάθησε να αντιδράσει προηγούμενη με 4-2 και 5-3, ωστόσο ο Εθνικός προσπέρασε με 6-5 και 12-10. Ένα μικρό σερί ανέβασε την διαφορά στο 15-10. Συνεχίζοντας στον ίδιο καλό ρυθμό οι γηπεδούχοι έκαναν το 21-15 για να έρθει το 2-0 με το 25-17.

Έχοντας προβάδισμα ψυχολογίας οι «κυανόλευκοι» του Έβρου δεν δυσκολεύθηκαν να κατακτήσουν και το τρίτο σετ καθώς με το 11-6 και το 18-11 δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους «κιτρινόμαυρους» που δεν μπόρεσαν να βρούνε τις λύσεις στον φιλέ. Κάτι που διευκόλυνε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που με το 25-17 ολοκλήρωσε την επικράτησή του και με το 3-0 ανανέωσε το ραντεβού του με την ΑΕΚ για την επόμενη Τετάρτη.