ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ

Η Α2 από όνειρο πραγματικότητα..

Η Α2 από όνειρο πραγματικότητα..

Μετά το γράμμα της  διεθνούς πασαδόρου, Λαμπρινής Κωνσταντινίδου, που έκανε “ποδαρικό” στη νέα ενότητα του VolleyplanetΈχεις Γράμμα”, σήμερα τα νέα της μας στέλνει από τη γειτονική Ιταλία, η διεθνής μπλοκέρ της Τρεντίνο, Μαρία Λαμπρινίδου.

Παρά την εμπειρία της από ξένα πρωταθλήματα, η κεντρική από τη Μυτιλήνη, εκφράζει στο πρώτο της γράμμα την εντύπωση που της έχει προκαλέσει η σχέση που έχει ο κόσμος στην Ιταλία με το βόλεϊ, αλλά και ο σεβασμός προς τους αθλητές.

lamprinidou

“Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα πραγματοποιεί πολυπόθητη άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Πριν από τρία χρόνια είχε επιτευχθεί η ίδια επιτυχία, ενώ η ομάδα λειτουργούσε υπό την ομπρέλα της Trentino Volley, γνωστή σε όλους. Επικαλούμενη τότε οικονομικά προβλήματα η μεγάλη ομάδα παραχώρησε τα δικαιώματα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 και έκτοτε υπήρξε σχίσμα των δύο ομάδων.

lamprinidou_maria

Οι ίδιοι άνθρωποι μετά από ένα χρόνο αποχής, δημιούργησαν την Trentino Rosa και 2 χρόνια μετά βρίσκονται στην Α2 Ιταλίας πραγματοποιώντας ένα όνειρο. Πραγματικά είναι πολύ ευχάριστο να παρατηρείς πόσο πολύ διασκεδάζουν τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Τόσο που δεν μπορείς να τους προσάψεις τίποτα για τα ενδεχόμενα λάθη τους, που είναι λογικό να γίνονται, αφού δεν έχουν την εμπειρία της μεγάλης κατηγορίας.

Θα ήθελα να πω, ότι αυτό που κάνει τη διαφορά στην Ιταλία και αυτό που βιώνω εγώ, ιδιαίτερα εδώ στο Τρέντο, δεν είναι τόσο η αγάπη του κόσμου για το άθλημα και η στήριξη που λαμβάνει το βόλεϊ, αν και βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, αλλά το γεγονός ότι ο κόσμος γνωρίζει το άθλημα. Η εμπλοκή του με το βόλεϊ είναι μεγάλη!

Lamprinidou 5

Ο αθλητής εδώ νιώθει ότι είναι σημαντικός, ότι οι άλλοι κατανοούν και συμμερίζονται τη δουλειά του. Φυσικά όλα αυτά αποτελούν κίνητρα στην δουλειά και προσπάθεια για να ξεπερνάει κάθε μέρα τον εαυτό του. Αντίθετα θα ήταν πολύ δύσκολο και σκληρό να κάνεις αθλητισμό εκεί όπου η προσπάθεια σου και σε πολλές περιπτώσεις και η επιτυχία σου δεν αναγνωρίζονται. Βέβαια, αν αγωνίζεσαι σε ένα περιβάλλον όπου ο κόσμος γνωρίζει το άθλημα και έχει μάτια χορτασμένα από βόλεϊ υψηλού επιπέδου, ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Πρέπει να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες του κόσμου!

delta_trentino_lamprinidou

Τη δεδομένη στιγμή μετράμε έξι νίκες, μία ήττα σε πέντε αγώνες και είμαστε δεύτερες στη βαθμολογία με ένα παιχνίδι λιγότερο. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε εκπλήξει τους ίδιους μας τους εαυτούς! Eμείς είμαστε μια ομάδα στην οποία το σύνολο και η μέχρι τώρα καλή λειτουργία του κάνουν τη διαφορά.