ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Απέλυσαν τον κόουτς και η Κούβα πάει Ρίο!

Απέλυσαν τον κόουτς και η Κούβα πάει Ρίο!

Την ώρα που οι έξι διεθνείς Κουβανοί βρίσκονται ακόμα προφυλακισμένοι στη Φινλανδία για σεξουαλικό σκάνδαλο, η Ομοσπονδία της χώρας τους προχώρησε σε αποφάσεις κυρίως πιεζόμενη από το γεγονός της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Η αποστολή της Κούβας είναι έτοιμη για το Ρίο (σ.σ εξαιρούνται οι έξι που η υπόθεσή τους μέχρι τέλος Αυγούστου δεν θα “τρέχει”), όμως το… παράδοξο είναι ότι θα πάει με αλλαγή του προπονητικού τιμ! Η Κουβανική Ομοσπονδία απέλυσε τον Ροδόλφο Σάντσεζ αφού απέτυχε να κρατήσει πειθαρχημένη την ομάδα και εκτός τάραφλεξ ενώ απομακρύνθηκε και ο βοηθός του Πάβελ Νοέλ, ο οποίος αρχικά υπήρχε η σκέψη να αναλάβει αλλά τελικά αποφασίστηκε να αλλάξει ολόκληρο το προπονητικό τιμ που βρισκόταν στο Τάμπερε.

Ωστόσο, αποτελεί παράδοξο το γεγονός ότι η Ομοσπονδία της Κούβας «τιμώρησε» για τα όσα υποτίθεται -τίποτα δεν έχει αποδειχτεί- ότι συνέβησαν στο Τάμπερε τους προπονητές όταν την ίδια ώρα οι έξι αθλητές που κατηγορούνται είναι όλοι ενήλικες άρα και υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.

Νέος προπονητής ανέλαβε ο 47χρονος Νικολάς Βίβες, που ήταν ο τρίτος Ομοσπονδιακός χωρίς όμως να έχει ταξιδέψει με την ομάδα στο World League. Η Ομοσπονδία του διαμήνυσε ότι θα είναι αμείλικτη σε θέματα πειθαρχίας και υπευθυνότητας.