ΔΙΕΘΝΗ

Ονειρεύεται τη «σελεσάο» ο Λεάλ

Ονειρεύεται τη «σελεσάο» ο Λεάλ

Ο Κουβανός σουπερστάρ της Κρουζέιρο πιστεύει ακράδαντα ότι σύντομα θα καταφέρει να αγωνιστεί με τα “χρώματα” της Εθνικής Βραζιλίας, όπως και ο συμπατριώτης του Λεόν, στην Πολωνία.

Γεννημένος στην Αβάνα, αλλά πολιτογραφημένος Βραζιλιάνος εδώ και δύο χρόνια, ο Γιοάντι Λεάλ Χιντάλγκο, ελπίζει πως το 2019 η FIVB θα ανάψει το «πράσινο φως» και θα επιτρέψει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη «σελεσάο», καθώς αγωνίζεται στην βραζιλιάνικη λίγκα από το 2012.

Πριν από λίγα χρόνια, μετά από συζητήσεις που είχε με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Βραζιλίας, ο Κουβανός άσος, έφτασε μια ανάσα απ’ το να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο, αλλά κάποια γραφειοκρατικά θέματα δεν τον άφησαν να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο Λέαλ μέχρι το 2010 αγωνιζόταν με τα χρώματα της πατρίδας του, όπως είχε δηλώσει παλιότερα “ήθελα να παίξω για την Κούβα, επειδή είμαι Κουβανός, αλλά η χώρα έχει μια πολιτική και για αυτό δεν μπορώ να παίξω εκεί. Η Βραζιλία μου άνοιξε τις πόρτες και ελπίζω σύντομα να πετύχω αυτόν τον στόχο».

Θυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο ελπίζει και ο έτερος Κουβανός σουπερστάρ της ρωσικής Ζενίτ Καζάν, Λεόν που περιμένει να αγωνιστεί το 2019 με την Πολωνία, μολονότι η Κουβανική Ομοσπονδία δεν συναινεί σε κάτι τέτοιο.