Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α1 γυναικών: Οριστικά με 2 ομίλους, προ των πυλών η Λαμία

osfp_ilioupoli_2020

Μετά τη Γενική Προκήρυξη των πρωταθλημάτων, η ΕΟΠΕ εξέδωσε την Συμπληρωματική Προκήρυξη με την οποία επιβεβαιώθηκε οριστικά η αλλαγή συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

«Στην Α’ Φάση, οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Ο διαχωρισμός των ομάδων θα καθοριστεί με την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά με την πρόταση του προέδρου Γιώργου Καραμπέτσου να υπερισχύει παρά τις όποιες ενστάσεις των ομάδων (Ολυμπιακός, Άρης, ΑΟ Θήρας, Πανναξιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).

Μένει ουσιαστικά πλέον να μάθουμε από τις Ειδική Προκήρυξη ο τρόπος διαχωρισμού των ομάδων στους ομίλους, αλλά και το σύστημα ολόκληρο μετά την Α’ Φάση.

Μεταγραφές για τη Λαμία… που ανεβαίνει!

Οι ομάδες στην Α1 αυτή τη στιγμή είναι 13 (μονός αριθμός) και η χρήση wild card ως δεδομένο είχε ειπωθεί από τον πρόεδρο Γιώργο Καραμπέτσο πολύ καιρό πριν. Στο παρασκήνιο, η ομάδα της Λαμίας φαίνεται πως έχει το «πράσινο» φως και είναι η εκλεχτή αφού ήδη έχει προχωρήσει σε μεταγραφές με αθλήτριες που αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία (Κακουράτου, Καλανταρίδου κα).

Το… ζήτημα που τίθεται και δεν είναι μόνο ηθικό, είναι ποια είναι τα κριτήρια της wild card (σ.σ είναι Ιούλιος και δεν υπάρχουν διαθέσιμες οι ακριβείς προϋποθέσεις) και κατά πόσο αν είχε γίνει τέτοια ανοικτή «πρόσκληση» θα είχαν ενδιαφερθεί και άλλες ομάδες αφού υπό αυτές τις προϋποθέσεις με την αλλαγή συστήματος η φετινή Α1 για κάποιες νέες ομάδες μπορεί να φαντάζει πιο ελκυστική και οικονομική.