Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Αχτίδα φωτός» στο Φοίνικα Σύρου (vid)

«Αχτίδα φωτός» στο Φοίνικα Σύρου (vid)

Μετά το πειρατικό… Brexit και την πρόσφατη αναβολή των εκλογών η σημερινή συνέντευξη Τύπου των φιναλίστ έστειλε μήνυμα συσπείρωσης και αισιοδοξίας για τον Φοίνικα Σύρου.

Μετά λοιπόν από ένα και πλέον μήνα αβεβαιότητας, με δύο άκαρπες γενικές συνελεύσεις και προκηρύξεις εκλογών, όπου κακά τα ψέμματα η ομάδα έφτασε κοντά στην διάλυση, σήμερα φάνηκε να επιχειρείται ένα νέο ξεκίνημα.

Την προσεχή Τετάρτη 6 Ιουλίου (7-9 το απόγευμα στο φουαγιέ του Κολυμβητηρίου) θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, για το οποίο όπως έγινε γνωστό στην συνέντευξη Τύπου υπάρχουν ήδη 15 υποψηφιότητες.

Έτσι, το πρώτο και βασικό εμπόδιο για την επιβίωση του Φοίνικα ξεπεράστηκε, ωστόσο ακολουθούν πολλά και μεγαλύτερα και απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια και εγρήγορση από όλους τους εμπλεκόμενους.

Το ευχάριστο είναι ότι στην προσπάθεια συσπείρωσης που έγινε, Δήμος, Περιφέρειας και Επιμελητήριο απέκτησαν νέους «συμμάχους» οι οποίοι μάλιστα θα εκπροσωπηθούν στο νέο ΔΣ. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου, της Τερψιχόρης και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλοι.

Στην συνέντευξη Τύπου όλοι οι ομιλούντες ξεκαθάρισαν πως αν το νησί, ιδιαίτερα οι επιχειρηματίες, δεν συσπειρωθούν και δεν βοηθήσουν τη νέα προσπάθεια που ξεκινά τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Χωρίς υπερβολή, ο Φοίνικας έχει μπροστά του έναν… Γολγοθά, καθώς πρέπει να πετύχει την μέγιστη δυνατή συσπείρωση, να πορευτεί στη νέα χρονιά, αλλά παράλληλα να κλείσει και τις εκκρεμότητες (οικονομικές κυρίως) του παρελθόντος.

Το πρώτο βήμα έγινε, ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και τα επόμενα ώστε να μην φτάσουμε ξανά σ” αυτό το σημείο, καθώς είναι δεδομένο πως η ομάδα δεν «καθαρίσει» η διάλυσή της είναι θέμα χρόνου…

Τα κυριότερα σημεία των τοποθετήσεων στη συνέντευξη Τύπου:

Αντώνης Ρούσσος: «Μετά τα προβλήματα και τις δύο άκαρπες προσπάθειες για εκλογές, σήμερα μπορούμε να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι. Την Τετάρτη θα γίνουν εκλογές και είναι ήδη έτοιμο ένα δυνατό ψηφοδέλτιο από ανθρώπους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Σήμερα ξεκινά μια νέα πορεία για τον Φοίνικα, με μια νέα διοίκηση. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε ότι η ομάδα ανήκει σε όλο το νησί και όχι στο εκάστοτε συμβούλιο, για να μπορέσει να συνεχίσει και να μας κάνει υπερήφανους. Πρέπει όλοι μαζί να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά».

Δημήτρης Παλιόπορτας: «Σήμερα γίνεται ένα νέο ξεκίνημα. Πριν λίγες ημέρες μαζευτήκαμε πέντε άνθρωποι, τα βάλαμε κάτω και βρήκαμε τον τρόπο για να συνεχίσουμε.

Ο Φοίνικας πρέπει να ξεκινήσει πάλι και να συνεχίσει μπροστά. Θέλουμε τον κάθε συριανό δίπλα μας. Στη διοίκηση θα μπουν νέοι άνθρωποι με όρεξη να τρέξουν, ωστόσο και εμείς οι παλιοί θα είμαστε δίπλα τους για να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας».

Γιώργος Λεονταρίτης: «Είναι συμβολικό που αυτό το νέο ξεκίνημα γίνεται εδώ (σ.σ. στην Α” αίθουσα του μπάσκετ, όπου ξεκίνησε η ιστορία του βόλεϊ στη Σύρο πριν πολλά χρόνια.

Ο Φοίνικας είναι ιδέα, είναι το σύμβολο του νησιού και το κόσμημα του ελληνικού βόλεϊ. Δεν μου πέρασε από το μυαλό ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι αυτή η ομάδα δεν θα υπάρχει. Αυτά που έχουμε ζήσει μέσα σε λίγα χρόνια δεν γινόταν να καταρρεύσουν λόγω κάποιων προβλημάτων.

Ήρθε επιτέλους η ώρα η ομάδα να στηριχθεί από το σύνολο των επιχειρηματιών του νησιού, αλλά και τους φιλάθλους. Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν γίνεται οι λίγοι α βάζουν τα πολλά, θέλουμε τους πολλούς που θα βάζουν από λίγα».

Γιώργος Μαραγκός: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παλιόπορτα και τον κ. Ρούσσο που έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια ώστε να ζήσουμε αυτές τις στιγμές και να είμαστε υπερήφανοι.

Οι τρεις φορείς που είμαστε εδώ, αλλά και άλλοι, δηλώνουμε την υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την ομάδα. Ένα οικοδόμημα που χτίστηκε με πολύ κόπο πρέπει όλοι μας να το στηρίξουμε. Θέλουμε τη στήριξη όποιουδήποτε μπορεί να συνδράμει με οποιοδήποτε τρόπο».

Γιάννης Ρούσσος: «Νιώθω χαρά για την συσπείρωση που υπήρξε μετά τα προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων. Και άλλοι φορείς είναι πλέον κοντά μας και θα είναι στο νέο ΔΣ. Δεν γινόταν να αφήσουμε αυτό το κόσμημα που λέγεται Φοίνικας απλά να χαθεί.

Ωστόσο, η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα δεν αρκεί, χρειάζονται όλοι, τώρα πρέπει όλοι μας να μετρηθούμε στα δύσκολα».

Πηγή: Cyclades24.gr

Δείτε σε βίντεο του Syros-Sports.gr σε συνεργασία με την Αιγαίο Τηλεόραση την χθεσινή συνέντευξη τύπου των ανθρώπων του Φοίνικα…