ΔΙΕΘΝΗ

Αυστριακή στήριξη στη Γκαβαμί!

Αυστριακή στήριξη στη Γκαβαμί!

Ο υπουργός αθλητισμού της Αυστρίας, Τζέραλντ Κλαγκ και ο υπουργός εξωτερικών Σεμπάστιαν Κερζ στήριξαν με δημόσια τοποθέτηση την απελευθέρωση της Ιρανοβρετανής Γκόντσεχ Γκαβαμί.

Η ιστορία της 25χρονης αγγίζει σιγά σιγά όλο τον πλανήτη με την Αυστρία να παίρνει θέση. Μάλιστα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Αθλητισμού θα υποστηρίξουν την αίτηση για την απελευθέρωση της Γκαβαμί, η οποία μετρά πάνω από 710.000 υπογραφές. «Είναι σημαντικό ότι οι άνδρες και οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, τόσο ως ενεργοί αθλητές, καθώς και ως θεατές. Η διαδικασία στην περίπτωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα βασικά διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ο υπουργός αθλητισμού.

«Η Γκαβαμί έχει ειρηνικά εναντιωθεί στην άνιση μεταχείριση των γυναικών και των ανδρών στο Ιράν. Η σύλληψη και η καταδίκη της σε μακρά ποινή φυλάκισης παραβιάζει σαφώς τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης ή της ελευθερίας του συνέρχεσθαι», είπε μεταξύ άλλων με τη σειρά του ο υπουργός εξωτερικών.

Τέλος, εκτός από την υποστήριξη της αίτησης, ο Υπουργός Αθλητισμού θα θέσει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το θέμα για τη διατήρηση των διεθνών κανονισμών σε αθλητικές εκδηλώσεις και την ανησυχία αυτή θα τη μεταφέρει στο νέο επίτροπο –ειδικό για τα ζητήματα του αθλητισμού- της ΕΕ.