ΔΙΕΘΝΗ

Ανατροπή τίτλου για Τσιβιτανόβα

Ανατροπή τίτλου για Τσιβιτανόβα

Πρωταθλήτρια Ιταλίας με επική ανατροπή αναδείχθηκε η Λιούμπε Τσιβιτανόβα, με την «αρμάδα» των Χουαντορένα, Σιμόν και Σοκόλοφ να επιστρέφει από το 2-0 κόντρα στην Περούτζια και με το 3-2 να σπάει την έδρα των «κόκκινων διαβόλων» κατακτώντας τον 5ο τίτλο της ιστορίας της.

Η συναρπαστική σειρά των τελικών του Ιταλικού πρωταθλήματος έλαβε τέλος στην Περούτζια με την Τσιβιτανόβα να γράφει ιστορία και να επιστρέφει στην κορυφή του Καμπιονάτο με επική ολική ανατροπή και να αποκτά πλέον ψυχολογία εν όψει της συμμετοχής της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ζενίτ Καζάν (Βερολίνο/ 18 Μαϊου).

Οι «ερυθρόλευκοι» του Ντε Τζιόρτζι φρόντισαν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με τον… δύσκολο τρόπο, καθώς η εξαιρετική Περούτζια προηγήθηκε δύο φορές στα παιχνίδια των τελικών (1-0, 2-1) και με το 2-0 στον 5ο τελικό έφθασε μια ανάσα από το 2ο συνεχόμενο νταμπλ της..

Ωστόσο κάπου εκεί άρχισε η μεγάλη επιστροφή για την παρέα του Χουαντορένα, όπου έφερε τα πάνω κάτω και με το 25-12 και 25-21 έκανε το 2-2 στέλνοντας την σειρά των τελικών στο ταϊ-μπρεϊκ.  

Εκεί η Τσιβιτανόβα βγάζοντας ψυχή και πάθος απλά έδειξε γιατί θεωρείται η κορυφαία ομάδα του Ιταλικού πρωταθλήματος και με το 15-10 έκανε την ολική ανατροπή και με το 3-2 έγραψε ιστορία ολοκληρώνοντας με χαμόγελα και πανηγυρισμούς μια εξαιρετική χρονιά.

grupposcud_civitanova_2019

Ηγέτης της Τσιβιτανόβα για μια ακόμη φορά ο Βούλγαρος διαγώνιος της Τσβετάν Σοκόλοφ με 19 πόντους έχοντας 71% αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά και ο Οσμάνι Χουαντορένα ο οποίος με 16 πόντους αναδείχθηκε και MVP του τελικού έχοντας καθοριστική παρουσία στο 3ο σετ του αγώνα όταν και ξεκίνησε η αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων». Από εκεί και μετά εντυπωσιακό για μια ακόμη φορά ήταν και ο Σιμόν με 16 πόντους (80% επίθεση, 7 μπλοκ) αλλά και ο Λεάλ που τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους.

Η Τσιβιτανόβα έχοντας 63% στην επίθεση έναντι 37% των γηπεδούχων, κέρδισε κατά κράτος την μάχη του φιλέ έχοντας 18 μπλοκ έναντι 6 της Περούτζια η οποία είχε σε κακή μέρα τόσο τον Λεόν (20 πόντοι αλλά με 34% στην επίθεση), όσο και τον Ατανασίεβιτς (14 πόντοι, 31% επίθεση).

Την απονομή των μεταλλίων και του τίτλου πραγματοποίησε η πρόεδρος της Serie A της Ιταλικής Λίγκας, Paola De Micheli, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Fipav, Giuseppe Manfredi, ενώ τον τίτλο του MVP στον Οσμάνι Χουαντορένα απένειμε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιταλικής Λίγκας,  Massimo Righi.

juantorena_civitanova.jpeg

Έχοντας πλέον κατακτήσει τον τίτλο στην Ιταλία η Τσιβιτανόβα θα ταξιδέψει με ανεβασμένη ψυχολογία στη Γερμανία όπου στις 18 Μαϊου στο Βερολίνο θα αντιμετωπίσει την Ρωσική Ζενίτ Καζάν στον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ διεκδικώντας τον 2ο τίτλο στην ιστορία της.

civitanova_2

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ : danielatarantini.com/ lubevolley.it