ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ανατροπή by USA, Σέρβες… κορυφής, τρίποντες «γκέισες»

Ανατροπή by USA, Σέρβες… κορυφής, τρίποντες «γκέισες»

“Λαβωμένη” βαθμολογικά, αλλά με “ατσάλινη ψυχολογία” συνεχίζει την πορεία της για διάκριση μετά τη 2η αγωνιστική στο ολυμπιακό τουρνουά Γυναικών η αήττητη Αμερική, ενώ την πρώτη της νίκη στο Ρίο πανηγύρισε η Ιαπωνία. “Δύο στα δύο” για Σερβία, Βραζιλία και Ρωσία.

Το δεύτερο συνεχόμενο ματς 5 σετ της διοργάνωσης των γυναικών διεξήχθη ξανά στον Ά όμιλο και πάλι με την ίδια πρωταγωνίστρια, την Ολλανδία. Αυτή τη φορά όμως το… έργο στο Μαρακαναζίνιο δεν είχε “happy end” για τις “οράνιε”, που σε αντίθεση με την Κίνα στην πρεμιέρα, αυτή τη φορά “λύγισαν” στην πίεση των ΗΠΑ, που βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 σετ.

USA_NETHERLAND 2

Τελικά όμως η ομάδα του Κίραλι, με καλύτερη επίθεση κατάφερε να “γυρίσει” το εις βάρος της σκορ και με τη νίκη της 3-2 (18-25, 25-18, 25-21, 25-20, 15-8)  να δείξει μετά από περίπου 2 ώρες αμφίρροπου “ντέρμπι” τα ψυχικά της αποθέματα και το πάθος  για το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο.

Για μια ακόμη φορά τοπ σκόρερ σε αγώνα της Ολλανδίας, που γνώρισε την πρώτη της ήττα ήταν η Sloetjes με 21 πόντους (20 επιθέσεις και 1 άσος), πολύ καλή με 14 πόντους η De Kruijf (7 πειθέσεις, 7 μπλοκ) ενώ για τις “χαλκέντερες” Αμερικανίδες, που πέτυχαν μία σπουδαία νίκη στον ψυχολογικό τομέα, ξεχώρισαν Murphy και Larson με 15 πόντους έκαστη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

“Στα ψηλά” η παρέα του Κοβάτσεβιτς

Ο χαμένος βαθμός της Αμερικής έφερε στην κορυφή του ομίλου μόνη πρώτη την Σερβία, που ζευγάρωσε με 3-0 (29-27, 25-18, 25-20) επί του Πόρτο Ρίκο τις νίκες της. Η ομάδα του συνεργάτη του Ζόραν Τέρζιτς και νταμπλούχου του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αιφνιδιάστηκε στο ‘α σετ από την πίεση στο σερβίς των αντιπάλων τους και αφού κατάφεραν στα σημεία να πάρουν προβάδισμα με 1-0, στη συνέχεια όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν καλύτερο ρυθμό επιθετικά και έφτασαν τελικά εύκολα στη νίκη.

SERBIA_PUERTO RICO

Τοπ σκόρερ για 2ο συνεχόμενο ματς η Μιχαήλοβιτς με 16 πόντους, όσους σημείωσε και η Οκάσιο, μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων της πρωτάρας ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

Πήρε μπρος η ιαπωνική “μηχανή”

Εύκολο έργο είχε κόντρα στο Καμερούν η Ιαπωνία, που κόντρα στην ασθενέστερη ίσως ομάδα του τουρνουά πέτυχε με 3-0 (25-20, 25-15, 25-17) την παρθενική της νίκη στο Ρίο και “ρέφαρε” έτσι την ήττα της πρεμιέρας από τη Νότιο Κορέα. 

JAPAN_CAMEROON

Οι ” γκέισες” ήταν καλύτερες σε επίθεση και σερβίς, ενώ πέτυχαν 18 πόντους – δώρα από την πρωτόπειρη σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφρικανική ομάδα που υπερίσχυσε στο μπλοκ. Τοπ σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους η Nagaoka, ακολουθούμενη από Ishii, Kimura με 13 πόντους έκαστη, ενώ για τα “λιονάρια” που παραμένουν χωρίς νίκη στο Ρίο σημείωσε η Nana, μόνη παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

Συνεχίζει “αλώβητη” η “αρκούδα”

Μία ακόμη σημαντική νίκη στο Ρίο πέτυχε η Ρωσία, αφού μετά τον θρίαμβο της πρεμιέρας επί της Αργεντινής, η ομάδα του Μαρίντσεφ επικράτησε με 3-1 (25-23, 23-25, 25-23, 25-14) της Νότιας Κορέας. Από 22 πόντους για την “αρκούδα” πέτυχαν οι Γκοντσάροβα, Κοσέλεβα, ενώ η Κιμ για μια ακόμη φορά προσπάθησε να σηκώσει όλο το επιθετικό βάρος πετυχαίνοντας 20 πόντους για την ομάδα της.

Russia_Korea

“Κλειδί” για τη νέα νίκη των Ρωσίδων, που βρέθηκαν στην κορυφή, η Βορόνκοβα που όποτε χρειάστηκε ξελάσπωσε την ομάδα της με 5 άσους, σκοράροντας συνολικά 13 φορές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ

Στο… ρελαντί η “σελεσάο”

Η αυλαία της αγωνιστικής έπεσε με τις “χρυσές” Ολυμπιονίκεις της Βραζιλιάς, οι οποίες σε μία ακόμη “παράσταση” μπροστά στο εντυπωσιακό τους κοινό κόντρα σε μία ασθενέστερη ομάδα ζευγάρωσαν τις νίκες τους με 3-0 (25-16, 25-19, 25-11) επί της Αργεντινής και βρέθηκαν χέρι χέρι με τις Ρωσίδες στο κεφαλόσκαλο της βαθμολογίας του Α’ ομίλου.

brazil_argentina

Η σελεσάο κυράρχη σε επίθεση και μπλοκ και χωρίς να χάσει στιγμή το προβάδισμα έφτασε εύκολα σε μία ακόμη εύκολη νίκη. Η Σέιλα με 14 πόντους (13 επιθέσεις, 1 άσο) και υψηλό ποσοστό στην επίθεση (52,38%) ήταν η τοπ σκόρερ του αγώνα, απέναντι στις “Las Panteras” που δεν είχαν παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων. Για ένα ακόμη ματς ο εκλέκτορας της Αργεντινής δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στην νεοπαοκτηθείσα διεθνή άσο των Μακεδόνων Αξιού, Σαγκάρντια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΕΔΩ