Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός 4-0 τον ΟΦΗ – Τον «έφαγε» το άγχος του πρωτάρη (φωτ.)

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός 4-0 τον ΟΦΗ – Τον «έφαγε» το άγχος του πρωτάρη (φωτ.)

Ευωδιά από Volleyleague ανάβλυζε την Παρασκευή για πρώτη φορά στην ιστορία του το Βαρδινογιάννειο Κλειστό του Ηρακλείου, στο παρθενικό φιλικό προετοιμασίας, επί κρητικού εδάφους, του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», ανώτεροι σε όλους τους τομείς επικράτησαν με 3-0 (25-15, 25-18, 25-18) του εμφανώς «τρακαρισμένου» ΟΦΗ, που σε αντίθεση με το φιλικό στην έδρα του τριφυλλιού, δεν έδειξε σε κανένα σημείο ανταγωνιστικός.  Παίχθηκε και ένα ακόμη σετ το οποίο βάφτηκε κι αυτό πράσινο με 25-28. Αύριο Σάββατο στις 16.00 το δεύτερο φιλικό των ομάδων.

ofi
pao

Παρουσία λιγοστών του φίλων στην εξέδρα, λόγω της καθημερινής  του αγώνα, στο πρώτο από τα δυο φιλικά του διημέρου,  ο ΟΦΗ ξεκίνησε με ενθουσιασμό και με πρωταγωνιστή τον Τσούλαφιτς, προηγήθηκε 3-1. Ο Παναθηναϊκός όσο αντέδρασε, και με τον Στάροβιτς να σφυροκοπά από το σερβίς την κρητική υποδοχή,  ξέφυγε με 9-6. Λάθη και χαμένα σερβίς των γηπεδούχων ανέβασαν τη διαφορά στο 15-8 για τους «πράσινους», που κυριαρχώντας στο μπλοκ έφτασαν σε double score 16-8. Το «μυαλωμένο» παιχνίδι πακέτο με  το εξαιρετικό σερβίς του διεθνή άσου των φιλοξενούμενων Αλέξανδρου Ράπτη εκτόξευσε τη διαφορά στο 20-11 για να φτάσει εύκολα η αθηναϊκή ομάδα στην κατάκτηση του α’ σετ με άσο  του Στάροβιτς και άουτ σερβίς του Σαρικεϊσογλου, 25-15, 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ  με καλή ψυχολογία ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 4-2, αλλά γρήγορά από τα συνεχόμενα λάθη του αγχωμένου ΟΦΗ σε σερβίς και τελείωμα των φάσεων ξέφυγε και με αδιαπέραστο μπλοκ «άνοιξε την ψαλίδα» του σκορ με  16-10. Στο 20-15 το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΟΦΗ σε φιλικό, λόγω ίωσης, έκανε ο Κολομβιανός Μίνα, που πέρασε στη θέση του Σαρικείσογλου, αλλά το «τριφύλλι» με α’ χρόνο του Ρανγκέλ ζευγάρωσε με 25-18 τα κερδισμένα του σετ, 2-0 σετ.

PAO_OFI

Το τρίτο σετ, στο οποίο ο Ζλατιλίδης ξεκίνησε με κεντρικό Καρατζά αντί Τσέλιου, ήταν και το πιο αμφίρροπο με το ΟΦΗ να βελτιώνει λίγο την υποδοχή και σερβίς με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 6-6.  Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι θυμήθηκαν όμως το κακό πρόσωπο των δύο πρώτων σετ και με λάθη, έδωσαν και πάλι το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να ξεφύγουν 13-9. Με Μίνα και Τσούλαφιτς να πιέζουν την αντίπαλη υποδοχή, οι Κρητικοί μείωσαν σε 17-16, αλλά με νέα ηρακλειώτικα «δώρα» ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 20-15 για να τελειώσει με 3 συνεχόμενους άσους  του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου και 25-18 τέλος το ματς , 3-0 σετ.

ofh_pao 2

Μετά από συνεννόηση των δύο προπονητών παίχθηκε και τέταρτο σετ το οποίο, παρακολούθησε και ο άρτι αφιχθείς από Αθήνα, λόγω του σημερινού ΔΣ της Λίγκας, πρόεδρος του ΟΦΗ, Γιάννης Δανδάλης,  .

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κρατώντας από το βασικό σχήμα τους Πανταλέων, Ράπτη, έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς αθλητές του Παλαιολόγο, Ρουσόπουλο, Μούχλια, Σωνάκη,  οι οποίοι απέναντι στους βασικούς του ΟΦΗ, έβγαλαν…  ασπρoπρόσωπο τον προπονητή τους κερδίζοντας το σετ με 25-18.

PAO-OFI 2

Έστω και χωρίς τον τραυματία Πελεκούδα , ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος από το α’ φιλικό των δύο ομάδων, με εντυπωσιακή εικόνα σε σερβίς και μπλοκ. Το πολύ καλό μοίρασμα του Γιάκομπσεν έκανε εύκολα τα πράγματα επιθετικά για την ομάδα του Ανδρεόπουλου, που είχε σε εκπληκτική μέρα τον διεθνή Αλέξανδρο Ράπτη και Στάροβιτς,  χωρίς να υστερήσει όμως ουδείς άλλος αθλητής χρησιμοποιήθηκε.

ofh_pao

Από την άλλη πλευρά ο ΟΦΗ βρέθηκε σε κακή μέρα στην υποδοχή, έχοντας λανθασμένες επιλογές, πιέστηκε πάρα πολύ από το σερβίς του τριφυλλιού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορθολογική ανάπτυξη στο παιχνίδι του. Στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση ο Κολομβιανός Μίνα, έδειξε καλά στοιχεία σε σερβίς και επίθεση,  όχι όμως και στην υποδοχή.  Επιθετικά ο Τσούλαφιτς δεν έφτανε, ωστόσο πολλές φορές τα συμπεράσματα μετά από μια κακή ήττα , είναι πιο χρήσιμα από μια νίκη.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Ρουμελιωτάκης, Στοροζίλοφ, Τσέλιος, Καραμπαλί, Σαρικεϊσογλου, Τσούλαφιτς, Γκαράς λ., Μονιάκης, Κομοιτούδης, Κοσκινάς, Μίνα, Καρατζάς

Παναθηναϊκός (Ανδρεόπουλος): Στάροβιτς, Ρανγκέλ, Γιάκομπσεν, Ανδρεόπουλος, Πανταλέων, Ράπτης, Ζήσης λ., Μούχλιας, Ρουσόπουλος, Παλαιολόγος, Σωνάκης λ.