BEACH VOLLEY

Απ’ το χρυσό στο Ρίο, υποψήφιες για… Όσκαρ (fot-vid)!

Απ’ το χρυσό στο Ρίο, υποψήφιες για… Όσκαρ (fot-vid)!

Το έπος των “χρυσών” Γερμανίδων Ολυμπιονικών του Ρίο, Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ έγινε κινηματογραφική ταινία και από χθες κυκλοφορεί σε DVD & Blue Ray.

Στο έργο με τίτλο “Ludwig-Walkenhorst, ο δρόμος για το χρυσό” περιγράφεται μέσα από ένα ντοκυμαντέρ 85 λεπτών, σε σκηνοθεσία του Guido Weihermüller, πως οι Λάουρα Λούντβιγκ και Κίρα Βάλκενχορστ “έγραψαν ιστορία” στην Κόπα Καμπάνα, ως οι πρώτες Ευρωπαίες αθλήτριες που κέρδισαν χρυσό μετάλλιο σε ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ.

ludwig_walkenhorst_germany

Μέσα λοιπόν από πλούσιο αρχειακό υλικό και αποκλειστικές συνεντεύξεις, η ταινία που ήδη προβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε μια εκδοχή μικρότερης διάρκειας στη γερμανική τηλεόραση, μαθαίνουμε την ιστορία των δύο κοριτσιών που συναντήθηκαν στον απόηχο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους  στο δρόμο προς το Ρίο.

Η Λούντβιγκ είχε ήδη συμμετάσχει σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες με παρτενέρ την Σάρα Γκόλερ, αλλά ήθελε να αγωνιστεί ξανά. Η Βάλκενχορστ, τέσσερα χρόνια νεότερη, μετά τη θητεία της στην σάλα, στη Bundesliga και την Εθνική ομάδα βόλεϊ, σκέφτονταν να ασχοληθεί με την άμμο. Μαζί από τότε άρχισαν να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Laura-Ludwig-2-

Το 2014 στη Σαγκάη της Κίνας γίνονται οι πρώτες Γερμανίδες διεθνείς που κερδίζουν τουρνουά του World Tour και ακολουθούν άλλες επτά πρωτιές και παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το ζευγάρι (λοιμώδης μονοπυρήνωση το 2014, μηνίσκος το 2015), τα ξεπερνάει και την 1η Ιουνίου 2015 “πέφτει” στη μάχη της Ολυμπιακής πρόκρισης.

Από εκεί και πέρα ξεκινά μία ξέφρενη πορεία… Φτάνουν στο Ρίο με “προίκα” δύο συνεχόμενους ευρωπαϊκού τίτλους και τέσσερα χρυσά στα τελευταία επτά τουρνουά της FIVB.

Laura-Ludwig-Kira-Walkenhorst-GER

Μετά το μοναδικό χαμένο σετ από τις Ιταλίδες Τζιομπίνι /Μενεγκάτι στους ομίλους, στην πρεμιέρα του κυρίως ταμπλό Ρίο κερδίζουν στις 12 Αυγούστου τις Ελβετίδες Φορέρ/Βερζέ-Ντεπρέ στη φάση των “16”. Δύο μέρες αργότερα στα προημιτελικά κερδίζουν τις Καναδέζες Μπάνσλεϊ-Παβάν με το ίδιο σκορ και γίνονται οι πρώτες Γερμανίδες που παίζουν σε 4άδα Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Αντιπαλές τους για το εισιτήριο του τελικού στην “4άδα” οι πανίσχυρες “οικοδέσποινες” της σελεσάο, Λαρίσα/Ταλίτα, που κι αυτές όμως δεν καταφέρνουν να κόψουν σετ από τα “πάντσερ”. Με την θετική αύρα οκτώ εκατομμύρια τηλεθεατών στη Γερμανία κερδίζουν τη ‘σελεσάο” με 2-0 σετ και συνεχίζουν να “γράφουν ιστορία’ περνώντας στον τελικό.

Όπως και τέσσερα χρόνια νωρίτερα στον τελικό ανδρών του Λονδίνου όπου οι συμπατριώτες τους αντιμετώπισαν Μπρινκ/Ρέκερμαν αντιμετώπισαν τη βραζιλιάνικη ομάδα των Άλισον/Εμάνουελ, έτσι και στο Ρίο ο τελικός των γυναικών είναι γερμανοβραζιλιάνικη υπόθεση στις 17 Αυγούστου. Στην άλλη πλευρά του φιλέ οι γηπεδούχες Αγκάτα/Μπάρμπαρα που έχουν τη στήριξη ολόκληρης της χώρας του… καφέ! Πως όμως κατάφεραν οι Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ να φτάσουν στο θρίαμβο κόντρα στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες… Η συνέχεια επί της οθόνης!

Δείτε στο video το trailer της ταινίας