ΔΙΕΘΝΗ

Αποζημίωση 200.000 ευρώ πήρε ο Σόσα

sosa

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του ο ένας από τους έξι διεθνείς Κουβανούς που καταδικάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι για βιασμό μιας Φινλανδής στο Τάμπερε και στη συνέχεια αθωώθηκε, κέρδισε την μηνυτήρια προσφυγή κατά του φινλανδικού κράτους, το οποίο του κατέβαλλε περίπου 200.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ στον 22χρονο Luis Tomás Sosa Sierra δόθηκαν 199.815 ευρώ (περίπου 237.000 δολάρια) ως αποζημίωση για την δικαστική του περιπέτεια.  Τα 181.000 ευρώ για την ταλαιπωρία που υπέστη από τη φυλάκισή του, και άλλα  19.000 ευρώ, ως αποζημίωση  για την απώλεια του εισοδήματός τους κατά τη διάρκεια των 362 ημερών που παρέμεινε στη φυλακή και εκτός της ελευθερίας του στερήθηκε και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Να σημειωθεί ότι στην προσφυγή που κατέθεσε ο Κουβανός τον περασμένο Ιούνιο, που το 2016 καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση τριών χρόνων και 6 μηνών, είχε ζητήσει από την φινλανδική κυβέρνηση την καταβολή αποζημίωσης από 381.000 ευρώ ($ 450.000).

Η αγωγή του Luis Tomás Sosa Sierra περιλάμβανε την πληρωμή 1000 ευρώ για κάθε ημέρα φυλάκισης και αποζημίωση για την απώλεια ενός συμβολαίου αξίας  20.000 δολαρίων, που είχε με”κλείσει” με μια ομάδα της Αργεντινής και το οποίο ακυρώθηκε λόγω του εγκλεισμού του στις φυλακές της Φινλανδίας

Ο δικηγόρος του Σόσα υποστήριξε ότι ο πελάτης του υπέστη ψυχολογικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη φυλακή και τόνισε ότι η υπόθεση είχε πολύ σημαντικό διεθνή αντίκτυπο, ο οποίος έβλαψε  τη φήμη του ως αθλητή, παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια αθωώθηκε.

Με τν απόφαση αυτή και το δεδικασμένο ανοίγει ο δρόμος και για την αποζημίωση των άλλων 4 Κουβανών άσων, που εκτίνουν την ποινή τους στην Φινλανδία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ