Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Το… μπαμ ο Φίλιππος, φέρνει και Γιώργο Τζιουμάκα στη Βέροια!

Το… μπαμ ο Φίλιππος, φέρνει και Γιώργο Τζιουμάκα στη Βέροια!

“Οικογενειακή υπόθεση” θυμίζει, μέχρι στιγμής, το μεταγραφικό τοπίο στο Φίλιππο Βέροιας, καθώς μετά την παραμονή του ακραίου Στέλιου Τζιουμάκα και την ανανέωση του πατέρα του και προπονητή Σωκράτη, η νεοφώτιστη ομάδα της Ημαθίας, τα χει.. βρει σε όλα και με το διεθνή διαγώνιο, Γιώργο Τζιουμάκα.

Ο μεγάλος γιος του “αρχιτέκτονα των φετινών επιτυχιών” του Φιλίππου, μετά την φετινή χρονιά στον Ηρακλή και την μετέπειτα περιπέτεια στο πρωτάθλημα του Ιράν, που διακόπηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,  δεν βλέπει την ώρα  να σμίξει “αγωνιστικά” ξανά με τους δικούς του, έπειτα από 7 χρόνια.

Λόγω της διαφοράς με τον μικρότερο Στέλιο, μοναδική φορά που ο Γιώργος Τζιουμάκας συνυπήρξε σε ομάδα με τον αδελφό και τον πατέρα του, ήταν το 2013 στα τελικά του τουρνουά Παίδων του Ηρακλή, όπου τα τρία μέλη της “κυανόλευκης” οικογένειας  γύρισαν στο ξενοδοχείο από το κλειστό της Αργυρούπολης και δείπνησαν φορώντας ισάριθμα χρυσά μετάλλια στο στήθος, υπό της λάμψης της “κούπας” στο κέντρο του τραπεζιού!

iraklis_paides

Για την ιστορία, σε αυτό τον 10ο τίτλο των Παίδων του αήττητου “Γηραιού” (νίκησε 3-0 σετ τον φιναλίστ Επιουρο Πολίχης),  ο Γιώργος Τζιουμάκας είχε αναδειχθεί ΜVP και κορυφαίο σέρβερ της διοργάνωσης, ενώ καλύτερος πασαδόρος αναδείχθηκε ο συμπαίκτης του και φετινός “μαέστρος” του Φιλίππου Βέροιας, Θεοδόσης Ηλίας.

Η μεταγραφή του Γιώργου Τζιουμάκα (2.05μ) (απομένουν κάποια διαδικαστικά για τις επίσημες ανακοινώσεις) πέρα από το συναισθηματικό χαρακτήρα,  έχει και σημειολογικό, αφού για τον 25χρονο “μπόμπερ”, θα αποτελέσει… επιστροφή στις ρίζες, μιας και ο 54χρονος πατέρας του, κατάγεται από την Φυτιά Ημαθίας.

Από  την άλλη πλευρά, η διοίκηση του Φιλίππου Βέροιας, που ήδη σχεδιάζει τα πλάνα της ενόψει της ιστορικής συμμετοχής της στη Volleylegaue, με στόχο κάτι περισσότερο από την παραμονή, κατάφερε με γρήγορα αντανακλαστικά να “κλείσει” έναν διεθνή άσο, ενδεχομένως “μήλον της έριδος” για κάποιες ομάδες της Volleyleague.

Mια σπουδαία μεταγραφή, καθώς ο”Τζούμι” έρχεται στη Βέροια, με προίκα πολλές διακρίσεις, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες οχι μόνο από τα ελληνικά γήπεδα, αλλά και από την πολυετή του παρουσία στη “Μέκκα του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ”, την ιταλική Serie A, με Κούνεο, Περούτζια, Πιατσέντζα και Καστελάνα Γκρότε.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...