ΔΙΕΘΝΗ

Bundesliga: Και στον τελικό, θα γίνει της… Ελλάδας (vid)!

Bundesliga: Και στον τελικό, θα γίνει της… Ελλάδας (vid)!

Mε εντυπωσιακό… sweep επί των αντιπάλους τους στους ημιτελικούς της Βundesliga Θανάσης Πρωτοψάλτης και Γιάννης Αθανασόπουλος κατάφεραν μπροστά στον κόσμο τους να πανηγυρίσουν για μια ακόμη χρονιά την πρόκριση των ομάδων τους στους τελικούς των πρωταθλημάτων της Γερμανίας.

Στο Φρντριχσχαφεν η ομώνυμη ομάδα του Πρωτοψάλτη επικράτησε εύκολα στον γ’ ημιτελικό της σειράς με  3-0 (25-20, 26-24, 25-16) σετ επί της Λούνενμπουργκ και με 3-0 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, πέρασε στο μεγάλο ραντεβού του τίτλου, όπου περιμένει να μάθει, ποια εκ των Μπερλίν-Χίπο Τιρόλ Ουντερχάχινγκ θα βρει απέναντί της.

Ο Πρωτοψάλτης, που ένα ακόμη ματς αγωνίστηκε ως βασικός, τελείωσε το ματς με 6 πόντους (6/21, 58% υπ.)

Ιδανικές στο… σκούπισμα των αντιπάλων τους αποδείχθηκαν στην αντίστοιχη σειρά των ημιτελικών και οι κοπέλες της Στουτγκάρδης. Η ομάδα του προπονητή, Γιάννη Αθανασόπουλου παρουσία περίπου 1900 φίλων της στη SCHARRena επικράτησε με 3-0 (25-23, 25-20, 2523) της μαχητικής Ladies in Black Aachen και για μια ακόμη χρονιά προκρίθηκε στον τελικό της Bundesliga.

stutgart_athanasopoulos

Εκεί, σε αντίθεση με την τελική φάση των ανδρών, ξέρει ήδη το τελευταίο εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει για τον τίτλο και δεν είναι άλλη από τη μόνιμη αντίπαλό της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, την κάτοχο του τίτλου Σβέριν, που καθάρισε επίσης με 3-0 σετ και sweep την Πότσδαμ. O α’ τελικός θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου στην Στουτγκάρδη, που λόγω της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια έχει το πλεονέκτημα έδρας, με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.