ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Covid-19: «Σχέδιο Marshall» 11,5 εκ. ευρώ της CEV – Τα ποσά που θα μοιραστούν οι ομάδες μας

Covid-19: «Σχέδιο Marshall» 11,5 εκ. ευρώ της CEV – Τα ποσά που θα μοιραστούν οι ομάδες μας

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενέκρινε ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για το ευρωπαϊκό βόλεϊ, με ειδικά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, που θα ανέλθει σε περίπου 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Η υγεία των αθλητών, των προπονητών, των οπαδών, των υπαλλήλων, των διοργανωτών και όλων όσων σχετίζονται με το άθλημά μας παραμένει η κορυφαία προτεραιότητά μας σε αυτό το στάδιο και ως εκ τούτου πρέπει να υπερισχύσει όλων των άλλων συμφερόντων», δήλωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος του CEV -πρώτου αθλητικού ευρωπαϊκού φορέα που αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία- Αλεξάνταρ Μπόριτσιτς και πρόσθεσε.

«Το βόλεϊ είναι ένα ομαδικό άθλημα και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι ως μία ομάδα και να δείξουμε αλληλεγγύη στα μέλη της ομάδας μας. Αυτή η αρχή καθίσταται ακόμη πιο σημαντική κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης. Με τη βοήθεια αυτού του ιστορικού «σχεδίου Marshall», διασφαλίζουμε ότι όταν τελειώσει αυτό το επιβεβλημένο διάλειμμα, η οικογένεια του βόλεϊ θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της με ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό και θετική ενέργεια. Δεν υπάρχει ιός ή αντιξοότητα που να μπορεί να σβήσει τη φωτιά του πάθους που κάνει τις καρδιές μας να χτυπούν για βόλεϊ ” επεσήμανε ο Σέρβος ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Αναλυτικά το Σχέδιο Μάρσαλ της CEV περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

Eυρωπαϊκά Κύπελλα 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του CEV συμφώνησε να ακυρώσει το υπόλοιπο των ευρωπαϊκών κυπέλλων 2020, συμπεριλαμβανομένου του σούπερ τελικού του CEV Champions League Volley που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου στο Βερολίνο, αφού το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού οδήγησε τον Μάρτιο σε παύση των αγώνων.

Ανεξάρτητα από το αν δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την περίοδο των ευρωπαϊκών κυπέλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της CEV συμφώνησε να διαθέσει στις ομάδες περισσότερο από το 80% του αναμενόμενων χρηματικών επάθλων των τριών Κυπέλλων.

Επιπλέον, το Δ.Σ της CEV δεσμεύτηκε ήδη να διατηρήσει το χρηματικό έπαθλο για την περίοδο 2020/2021 των ευρωπαϊκών κυπέλλων και ενέκρινε πρόσθετη υποστήριξη στους συλλόγους για την προσεχή σεζόν.

Αγώνες Εθνικών ομάδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της CEV ακύρωσε για το 2020 τις διοργανώσεις των Ευρωπαϊκών Golden & Silver League, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου και Ιουνίου αντίστοιχα.

Το Σχέδιο απευθύνεται και στους προκριματικούς του EuroVolley 2021, με το CEV να καταρτίζει μέτρα για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης αυτών των αγώνων εντός και εκτός έδρας, καθώς και για τον προσδιορισμό μιας θέσης για την πιθανή παράδοσή τους τον Ιανουάριο του 2021, με τελική απόφαση μέχρι την 1η Ιουλίου.

Όσον αφορά τα τέσσερα πρωταθλήματα ηλικιακών ομάδων (U17 και U19 γυναίκες, U18 και U20 άνδρες) που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το 2020, τα μέλη του BoA ενέκριναν ένα σχέδιο για να προγραμματίσουν εκ νέου τους γύρους προκριματικών για αργότερα το καλοκαίρι.

Επιπλέον, η CEV θα έρθει σε επαφή με τους διοργανωτές των αντίστοιχων τελικών γύρων, προκειμένου να βρεθούν, όπου είναι απαραίτητο, κατάλληλες νέες ημερομηνίες για την παράδοση αυτών των εκδηλώσεων.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει προθεσμίες μέχρι το πότε η CEV θα επιβεβαιώσει την πραγματική διοργάνωση όλων αυτών των τουρνουά, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και τυχόν αλλαγές στους ισχύοντες περιορισμούς που επιβάλλονται από τις εθνικές κυβερνήσεις σε ταξίδια, δημόσιες εκδηλώσεις κλπ.

Η CEV θα παρέχει οικονομική στήριξη στους διοργανωτές όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και προκριματικών ηλικιακών ομάδων καθώς και στις ομάδες που ταξιδεύουν και θα προσφέρει  σημαντική ενίσχυση στους διοργανωτές για τις διάφορες διοργανώσεις.

Beach Volley

Η CEV θα επικοινωνήσει με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων World Tour που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020 και έχει ορίσει προθεσμία ειδοποίησης ενός μηνός για την ενδεχόμενη ακύρωση τέτοιων τουρνουά.

Επιπλέον, η CEV θα ανοίξει εκ νέου τη διαδικασία υποβολής προσφορών για τη διοργάνωση του δεύτερου καθώς και του τελικού σταδίου του CEV Beach Volleyball Continental Cup, του οποίου οι τελικοί νικητές θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το BoA συμφώνησε επίσης με την παροχή οικονομικής υποστήριξης στους διοργανωτές και στις ομάδες που ταξιδεύουν στα πρωταθλήματα ηλικιακής ομάδας 2020 και 2021, καθώς και σε κάποια ενίσχυση από την οποία θα επωφεληθούν οι διοργανωτές.