ΔΙΕΘΝΗ

«Διαζύγιο» Ν. Γκρμπιτς με Σερβία – Φαβορί ως «διάδοχος» ο Σ. Κόβατς

«Διαζύγιο» Ν. Γκρμπιτς με Σερβία – Φαβορί ως «διάδοχος» ο Σ. Κόβατς

Ο Νικόλα Γκρμπιτς δεν είναι πλέον ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών της Σερβίας, όπως ανέφερε χθες η σερβική ομοσπονδία. Η απόφαση ελήφθη “κοινή συναινέσει” και η διοίκηση τόνισε ότι το “διαζύγιο” θα λειτουργήσει υπέρ της ομάδας, στην οποία επικρατέστερος υποψήφιος είναι αυτή την ώρα ο Σλόμπονταν Κόβατς.

την οποία εκτός εξιρετικού απρόπτου θα “κατεβάσει” στο προσεχές ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο 52χρονος πρώην προπονητής της Σλοβενίας και παλιός άσος του Άρη Θεσσαονίκης, Σλόμπονταν Κόβατς.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο λόγος για τον τερματισμό της συνεργασίας είναι ο πρόσφατος αποκλεισμός των Σέρβων από το προολυμπιακό τουρνουά στο Μπάρι, όπου η ομάδα του Γκρμπιτς τερμάτισε δεύτερη.

Έτσι, η “εκπροσώπηση” της Σερβίας  στους Αγώνες του Τόκιο 2020 θα “παιχθεί ” πλέον τον Ιανουάριο σε τουρνουά που θα συμμετάσχουν επίσης οι ομάδες της Βουλγαρίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Φινλανδίας και πιθανώς της Γερμανίας.

Ο Νίκολα Γκρμπιτς  κάθισε στον ομοσπονδιακό πάγκο της χώρας του για τέσσερα χρόνια, όπου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο World League (2015) και ένα ιστορικό πρώτο χρυσό την επόμενη χρονιά. Το 2017, οι Σέρβοι κέρδισαν το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

slobodan_kovac

Σύντομα θα γίνει γνωστό και το όνομα του διαδόχου του Γκρμπιτς, που θα οδηγήσει την ομάδα του στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 29 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις χώρες.

Φαβορί για αντικαταστάτης του Γκρμπιτς είναι ένα όνομα γνώριμο στο ελληνικό κοινό από την παλιότερη θητεία του στον Άρη Θεσσαλονίκης (1993-1994). Ο λόγος για 52χρονο πρώην προπονητή της Σλοβενίας και χρυσό Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Σλόμπονταν Κόβατς.