Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζουν στην Χαλκίδα

Διπλό «χτύπημα» ετοιμάζουν στην Χαλκίδα

Άμεση αναμένεται η “απάντηση” της νεοφώτιστης ομάδας στην “απώλεια” του Σταύρου Κασαμπαλή, καθώς  στο στόχαστρο του Σπύρου Γκολίτση σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet βρίσκονται Αυστραλός ακραίος και Βραζιλιάνος πασαδόρος.

Η ομάδα της Χαλκίδας λοιπόν είναι αποφασισμένη να “παίξει τα ρέστα” της στον Β’ γύρο της Volleyleague και να τα δώσει όλα για τη σωτηρία της. Σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα ο 22χρονος Αυστραλός πρώην άσος της βελγικής Νόλικο Μαασέικ, Μαξ Στέϊπλς (1.94μ), που είναι μία ανάσα από την υπογραφή.

staples_max

Γεννημένος στο Subiaco, σε ένα προάστειο του Περθ, ο ταλαντούχος άσος των “καγκουρό”, πέρα από την ενασχόληση του με το Austarlian Football και το μπιτς βόλεϊ, παίζει βόλεϊ από το 2010. Εδώ και τρία χρόνια μάλιστα αγωνίζεται ως επαγγελματίας εκτός συνόρων, έχοντας αποκτήσει ήδη σημαντική εμπειρία από το ευρωπαϊκό βόλεϊ. Την πρώτη χρονιά έπαιξε στην Γαλλία (Β’ κατηγορία) με τα χρώματα της ASON Οrange, ακολούθησε η εμπειρία του στο Ολλανδικό πρωτάθλημα ως παίκτης της Fusion Rotterdam, ενώ πέρυσι πήρε και γεύση από Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της βελγικής Νόλικο Μαασέικ.

Φέτος ο Στέιπλς αγωνίστηκε με την Αυστραλία στο World League, ενώ “μετράει’ πάνω από 40 συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

paulo_renan4

Πέρα όμως από τον Αυστραλό ακραίο, υπάρχει και ένα δεύτερο και γνωστότερο όνομα που συγκεντρώνει  πιθανότητες να “πατήσει” στο κλειστό της Κανήθου, ως αντικαταστάτης του Κασαμπαλή.  Πρόκειται για τον 31 χρονο Βραζιλιάνο πασαδόρο, Πάουλο Ρενάν Μπερτασόνι (1.86μ), που το ελληνικό κοινό γνώρισε από τις τελευταίες ευρωπαϊκές μονομαχίες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Μπενφίκα, μολονότι εδώ και μερικούς μήνες μεταπήδησε στην ιταλική Σάντα Κρότσε (Serie A2).

Έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν εκτός από την χώρα του (Σανταντέρ Μπανέσπα, Σάο Μπερνάρντο Βολεϊ, Μπραζίλ Κίριν/Καμπίνας, Βόλει Κανόας), δις σε Πορτογαλία (Μπενφίκα 2009-2012, 2016-2017) αλλά και Ιταλία, ο Ρενάν σε περίπτωση που τελικά “κλείσει” στην Χαλκίδα αναμένεται να βοηθήσει πολύ με την εμπειρία του το στόχο της νεοφώτιστης ομάδας του Σπύρου Γκολίτση.