ΔΙΕΘΝΗ

«Έγραψαν ιστορία» οι Καμερουνέζες

«Έγραψαν ιστορία» οι Καμερουνέζες

Στα χέρια της διοργανώτριας ομάδας του προολυμπιακού τουρνουά γυναικών της Αφρικής βόλεϊ βρίσκεται από χθες το απόγευμα για πρώτη φορά στην ιστορία το έβδομο εισιτήριο του ολυμπιακού τουρνουά της Βραζιλίας.

Στον μεγάλο τελικό του Γιαουντέ τα κορίτσια του Καμερούν με τον κόσμο στο πλευρό τους επικράτησαν με 3-2 (25-14, 25-27, 21-25, 25-23, 15-7) της Αιγύπτου , που θα έχει μια ακόμη ευκαιρία πρόκρισης μέσω του Διεθνούς Προ-Ολυμπιακού τουρνουά. Την 3η θέση στο τουρνουά κατέλαβε η Κένυα, που επιβλήθηκε με 3-0 της Αλγερίας.

Cameroon_woman_rio

Έτσι μετά την παρθενική συμμετοχή της Αργεντινής και το Καμερούν ποντάρει πολλά στην “τύχη του πρωτάρη” στο Ρίο για μία καλή πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου την πρόκριση έχουν  εξασφαλίσει συνολικά 7 ομάδες μέσω του World Cup 2015 και των προολυμπιακών τουρνουά των Ηπείρων: Βραζιλία (διοργανώτρια χώρα), Κίνα (πρωταθλήτρια World Cup 2015), Σερβία (φιναλίστ του World Cup 2015), Αργεντινή (πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής), ΗΠΑ (πρωταθλήτρια NORCECA), Ρωσία (πρωταθλήτρια Ευρώπης).