CHAMPIONS LEAGUE

Ελπιδοφόρο ντεμπούτο για Στουτγκάρδη

Ελπιδοφόρο ντεμπούτο για Στουτγκάρδη

Με ήττα ξεκίνησε στο Μπακού το ιστορικό της “ταξίδι” στον Α΄όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών η γερμανική Στουτγκάρδη, καθώς παρά τη μαχητικότητά της, η ομάδα του “δικού μας” Γιάννη Αθανασόπουλου “λύγισε” με 3-0 (25-18, 25-23, 25-18) στην πίεση του γαλαξία αστεριών της Αζεράιλ.

Παρά το “καθαρό” σκορ της ήττας αλλά και το άγχος της πρεμιέρας η Κυπελλούχος Γερμανίας έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στην παρθενική της συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Στο α’ σετ η ομάδα του Έλληνα β’ τεχνικού με καλό σερβίς και εκμεταλλέυόμενη τα αντίπαλα λάθη προηγήθηκε με 8-5 και 16-15 των γηπεδούχων, αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε στην αντεπίθεση της παρέας της Μαμαντοβα, που με αποτελεσματικότητα στην επίθεση πέτυχε ένα επιμέρους σερί πόντων 6-1 και πήρε με 25-18 προβάδισμα 1-0 σετ.

Στο β’ σετ η Αζεράιλ ήταν αυτή που χάρις στα γερμανικά λάθη “πήρε κεφάλι” από την αρχή με 8-3 και 16-9. Σιγά σιγά όμως το μπλοκ της Στουτγκάρδης άρχισε να λειτουργεί αποτελεσματικά και παρά το σημαντικό προβάδισμα 21-14 της “οικοδέσποινας”, άρχισε να “κλείνει τη ψαλίδα” τη διαφοράς, προκαλώντας…. καρδιοχτύπια στην κερκίδα, που πανηγύρισαν τελικά στις λεπτομέρειες με 25-23, το ζευγάρωμα των κερδισμένων σετ της ομάδας τους.

Παρά την απογοήτευση του χαμένου σετ στα… σημεία, η γερμανική ομάδα του Ισπανού προπονητή, Γκιγιέρμο Ναράνιο, μπήκε δυνατα στο γ’ σετ και όπως και στο α’ σετ με όλπο της την επίθεση βρέθηκε μπροστά και στα δύο τεχνικά τάιμ αόυτ ( 8-4, 16-15). Στη συνέχεια όμως η Στουτγκάρδη, υπό την πίεση των γηπεδούχων, “πνίγηκε” στο άγχος και με συνολικά 12 λάθη στο σετ, έναντι 1 της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν, γνώρισε με 25-18 την ήττα με 3-0 σετ.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία παίκτρια με διπλάσιο αριθμό πόντων, η Αζεράιλ την Αμερικανίδα Κίνγκντον με 12π (12/27 επ.) και η Στουτγκάρδη την Βραζιλιάνα κεντρική, Πισινάτι με 10π (4/13 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ). Πολύ καλή για τη γηπεδούχο και η κεντρική από τις ΗΠΑ, Τόου Άρνετ με 9 πόντους εκ των οποίων οι 6 από μπλοκ.

Στο άλλο ματς του ομίλου στο Καζάν η ρωσική Ντιναμό είναι ισόπαλη 1-1 σετ με τη Λοκομοτίβ Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν.