Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ένα… πουλάκι έστειλε Σπιριντόνοφ στον Ολυμπιακό (fot)!

Ένα… πουλάκι έστειλε Σπιριντόνοφ στον Ολυμπιακό (fot)!

Την ώρα που ο πρωταθλητής Ολυμπιακός μάχεται για την διατήρηση των κεκτημένων για μία ακόμη χρονιά, οι “ερυθρόλευκοι” με το βλέμμα στο μέλλον, “τα έχουν βρει” σε όλα με τον διεθνή Ρώσο πρωταθλητή Ευρώπης της Ουράλ Ούφα, Αλεξέι Σπιριντόνοφ, που για χάρη του πειραϊκού συλλόγου, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός συνόρων.

Η είδηση “ανέβηκε” σήμερα το πρωί από τον ίδιο τον παίκτη, όπως βλέπετε στη φωτό του Volleyplanet.gr, στον προσωπικό λογαριασμό του Σπιριντόνοφ στο twitter , αλλά για ανεξήγητο λόγο εξαφανίστηκε σε χρόνο… d/t ! Σύμφωνα πάντως με τα ΜΜΕ και δημοσιεύματα της Ρωσίας, πέρα από το ηλεκτρονικό… τιτίβισμα, ο 32χρονος άσος έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους με τον Ολυμπιακό.

twitter_olympiakos

Ο ιδιόρρυθμος, λόγω χαρακτήρα, ακραίος (1.96μ), που καρφώνει στα 3,47μ και μπλοκάρει στα 3,28μ, την τελευταία σεζόν με την ομάδα του από τα Ουράλια, που κατέλαβε την 12η θέση στο πρωτάθλημα της Ρωσίας σημείωσε 171 πόντους σε 17 αγώνες με 47% σε επίθεση και 42% σε θετική υποδοχή. Μάλιστα ο πράκτορας του Σπιριντόνοφ, Ντμίτρι Ρεζβάνοφ τον Ιούνιο σημείωσε ότι διαπραγματεύτηκε για την μεταγραφή του Ρώσου διεθνή με ομάδες από Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα και Πολωνία.

zenit_2015

Αναμφίβολα πάντως, πέρα από την  συχνά “τρελή”  συμπεριφορά του, η πλούσια τροπαιοθήκη του με ένα πρωτάθλημα Ευρώπης, 2 χρυσά μετάλλια World League, 1 ασημένιο μετάλλιο σε World Grand Champions Cup,  2 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ Ρωσίας, 2 τρόπαια Τσάμπιονς Λίγκ, 1 ασημένιο μετάλλιο Παγκόσμιου πρωταθλήματος με τη Ζενίτ Καζάν, αλλά και οι διακρίσεις νωρίτερα με την Ίσκρα Οντιντσόβο, όπως μία 3η θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, μία 2η θέση σε Cev Cup,  1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο στη Ρωσική Λίγκα, μαρτυρούν την τεράστια αξία του παίκτη στο χρηματιστήριο του φιλέ και την επιτυχία του Ολυμπιακού να “κλείσει” το Ρώσο διεθνή για τη νέα σεζόν.

zenit

Εκτός από Ουράλ Ούφα, Ζενίτ Καζάν (2014 – 2016, 2018/19) και Ίσκρα Οντιντσόβο (2008 – 2012) ο Σπιριντόνοφ έχει αγωνιστεί επίσης με Φακέλ (2013/14), και Γενισέι Κράσνογιαρσκ (2016 – 2018).