ΔΙΕΘΝΗ

Επαναπατρίστηκε μετά από 17 χρόνια ξενιτιάς ο «Mαξ»

Επαναπατρίστηκε μετά από 17 χρόνια ξενιτιάς ο «Mαξ»

Ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες του ελληνικού κοινού, ο Σουηδός Μάρκους Νίλσον, μετά από 17 χρόνια παρουσίας σε ξένα πρωταθλήματα, αποφάσισε να επιστρέψει στη βάση του.

Τη λάμψη του Σουηδού “μπόμπερ”, όντας ένα από τα διαμάντια του βόλεϊ,  διέκρινε, μεταξύ άλλων παικτών, για πρώτη φορά το 2003 ο “δάσκαλος”, Γιάννης Λαϊος φέρνοντας τον στην Α1 Ανδρών για λογαριασμό του Πανελληνίου, από την ιταλική Gioia dell Volley.

Αφού αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Κυψέλη, ανηφόρισε για τη Θεσσαλονίκη, όπου με το “ρόπαλο” του Ηρακλή στα χέρια επί 4 χρόνια, πανηγύρισε το νταμπλ.

Marcus_Nilsson2

Σήμερα, μετά από τη θητεία του σε ομάδες και τα πρωταθλήματα Σουηδίας, Ιταλίας, Πολωνίας,   Γαλλίας, Κατάρ, Κουβέιτ, HΠΑ, Τουρκίας και Ρωσίας, ο “Μαξ” όπως είναι το χαϊδευτικό του Νίλσον επιστρέφει με μια καραβιά τίτλους και διακρίσεων, ξανά μετά το 2002, στην δεύτερη ομάδα της καριέρας του, την Hylte/Halmstad VBK, με στόχο όπως πάντα τη διάκριση.

epathlo_nilson_koutsogianni_triantafyllidis_

Στα παλιά του αποδυτήρια ο πρώην άσος της ρωσικής Λοκομοτίβ Νοβοσιμπιρσκ Νίλσον θα συναντήσει και άλλα δύο γνώριμα πρόσωπα στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά τους στην Volleyleague, όπως το Σέρβο πρώην μπλοκέρ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Φοίνικα Σύρου, Πέταρ Τουράνγιανιν, αλλά και τον Βραζιλιάνο πρώην ακραίο Κηφισιάς και Κηζίκου Ν. Περάμου, Ιγκόρ Ντε Σόουζα Σοάρες.