ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φιλίποφ: «Μακάρι να συμμετέχουμε στα μεγάλα τουρνουά »

RUS vs GRE at EuroVolley2019 Eight Finals Ljubljana
Την σημασία του να παίζει η Εθνική ανδρών στα μεγάλα τουρνουά από τα οποία απουσίαζε τα τελευταία δυόμιση χρόνια επεσήμαναν οι Ντίμα Φιλίποφ και Γιώργος Παπαλεξίου. 
Φιλίποφ: «Μακάρι να συμμετέχουμε στα μεγάλα τουρνουά »

«Η Ρωσία ήταν το φαβορί, είναι μια ομάδα που παίζει άλλο βόλεϊ από εμάς. Η μόνη ευκαιρία που είχαμε ήταν να τους κρατήσουμε στην άμυνα να τους παίξουμε καλά στη φάση της αλλαγής, αλλά και το σερβίς και το μπλοκ τους πήγαν καλά και ήταν δύσκολο για εμάς, Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, αλλά και στους Ρώσους και μακάρι να φτάσουν στον τελικό και να το πάρουν κιόλας».

-Για τα σπουδαία παιχνίδια που έδωσε η Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όλο το τεχνικό τιμ για την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και είδατε που καταλήξαμε και με ποιες ομάδες παίζουμε. Το αξίζουμε, αλλά το ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολα. Προσπαθήσαμε, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και μακάρι να μείνουμε στην ελίτ γιατί αυτή είναι η ελίτ και να συμμετέχουμε στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα και γενικά στα μεγάλα τουρνουά».

-Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας: «Ικανοποιημένος ναι, γεμάτος όχι. Πάντα θέλεις να κερδίζεις… Μάλλον όμως είμαι και γεμάτος γιατί για πρώτη φορά μετά από χρόνια παίξαμε καλά. Κι είναι πολύ δύσκολο έχοντας τόσο χρόνια να αντιμετωπίσεις τέτοιου επιπέδου ομάδες δεν ξέρεις τι βόλεϊ παίζουνε. Χωρίς διάθεση υποτίμησης εμείς παίζαμε Silver League που δεν είναι το ίδιο πράγμα. Με την Ιταλία νιώσαμε ότι είμαστε κοντά, αλλά θέλουμε παιχνίδια και πολλά τουρνουά για να είμαστε σ’ αυτό το επίπεδο».

Παπαλεξίου: “Δεν θα το ξεχάσω ποτέ”

«Η Ρωσία είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό μαζί με τη Γαλλία και η σημερινή ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Γενικά όλο το Ευρωβόλεϊ ήταν μια φοβερή εμπειρία. Είναι φανταστικό να παίζεις με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ελπίζω να συνεχίσουμε να είμαστε και τα επόμενα χρόνια στα μεγάλα τουρνουά και να παίζουμε με τέτοιους αντιπάλους», τόνισε ο διεθνής κεντρικός Γιώργος Παπαλεξίου.