Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Φιλιππάτος: «Αύξηση ομάδων μόνο με προϋποθέσεις, διαφορετικά κίνδυνος υποβάθμισης»

Φιλιππάτος: «Αύξηση ομάδων μόνο με προϋποθέσεις, διαφορετικά κίνδυνος υποβάθμισης»

Την πιθανή αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής και την πιθανή  γενικότερη αναδιάρθρωση σχολίασε στο Volleyplanet.gr ο Δήμος Φιλιππάτος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να συστρατευθούν όλοι για το καλό του αθλήματος

 «Όλοι να παίζουν με όλους»

«Είναι κάπως οξύμωρο όλο αυτό που συμβαίνει αφού κι εμείς διαβάζουμε για αλλαγές αλλά επίσημα δεν γνωρίζουμε ακόμα. Καταρχήν σε ένα πιθανό σύστημα με ομίλους πρέπει να γνωρίζουμε τα κριτήρια με τα οποία θα χωριστούν οι ομάδες! Θεωρώ ότι δεν θα είναι επί ίσοις όροις. Για παράδειγμα, όσον αφορά τον πρωταθλητή ίσως και να μην αλλάξουν πολύ τα δεδομένα αφού κάθε ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, θα κάνει τις κινήσεις της ανάλογα με τον συνδιεκδικητή της. Όμως, όσον αφορά τις ομάδες που θα πηγαίνουν για παραμονή μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικές επιλογές στα μπάντζετ ανάλογα με το ποιες ομάδες θα έχουν να ανταγωνιστούν. Νομίζω όμως πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα δε φαίνεται αξιοκρατικό ένα τέτοιο Format. Μπορεί να φαίνεται γρήγορο -μιας και η επόμενη χρονιά έχει πιεστικό καλεντάρι- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πρωταθλήματα θα πρέπει να θυσιάσουν την αξιοκρατία τους. Όταν μιλάμε για πρωτάθλημα πρέπει όλοι να παίζουν με όλους. Αυτό θεωρώ πιο δίκαιο», ήταν το πρώτο σχόλιο του Έλληνα προπονητή που φέτος ανέλαβε στα μέσα της χρονιάς να κοουτσάρει την ομάδα της Ηλιούπολης.

 «Αύξηση ομάδων μόνο με προϋποθέσεις, διαφορετικά κίνδυνος υποβάθμισης»

Εν συνεχεία, ο Φιλιππάτος καταπιάνεται από την πιθανή αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α1 γυναικών, ξεκαθαρίζοντας: «Όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων σίγουρα από τη μια είναι καλό να συμμετάσχουν περισσότερες ομάδες στη “βιτρίνα” της Ομοσπονδίας, όταν υπάρχουν όμως και οι προϋποθέσεις. Τη δεδομένη στιγμή με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες ελέω κρίσης της χώρας και κατ’ επέκταση των ομάδων, ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η υποβάθμιση του πρωταθλήματος».

 «Κανείς δεν πέτυχε μόνος του στο άθλημά μας»

«Θα έπρεπε η ΕΟΠΕ να έχει ζητήσει από τις ομάδες και τα τεχνικά επιτελεία προτάσεις για την επόμενη σεζόν τόσο για το θέμα της όποιας αναδιάρθρωσης, όσο και για οποιαδήποτε αλλαγή στο format. Κανείς ποτέ δεν πέτυχε μόνος του, πόσο μάλλον όταν το άθλημά μας είναι ομαδικό. Δώδεκα προτάσεις είναι καλύτερες από μια ή καμία», καταλήγει ο Δήμος Φιλιππάτος.