ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Σερβίς «κεκλεισμένων» προτείνει η Κυβέρνηση – «Κλωτσάνε» οι ομάδες

Γαλλία: Σερβίς «κεκλεισμένων» προτείνει η Κυβέρνηση – «Κλωτσάνε» οι ομάδες

Την αντίθεσή τους στην πρόταση της Γαλλίδας Υπουργού αθλητισμού για πιθανή επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, εξέφρασαν οι ομάδες της γαλλικής Λίγκας, που δεν δέχονται αγώνες χωρίς θεατές και είναι διατεθειμένες να περιμένουν έως και τις 15 Νοεμβρίου για το εναρκτήριο σερβίς της νέας σεζόν.

Η Γαλλίδα υπουργός αθλητισμού, Roxana Maracineanu δήλωσε ότι «ο αθλητισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης» που δεν προτίθεται να επιφυλάξει τεστ  ή μάσκες για τους αθλητές, προτείνοντας πιθανή επανέναρξη των αγώνων, πίσω όμως από κλειστές πόρτες.

Σχολιάζοντας αυτή την περίπτωση, σε συνέντευξή του στο lequipe.fr, ο πρόεδρος της γαλλικής Τουρ, Yves Bouget, είπε: «Δεν με εκπλήσσει! Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη τους τη δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης. Ως επιχειρηματίας, έχω ένα παγκόσμιο όραμα για την κατάσταση: η ανεργία θα είναι υψηλή παντού και ο αθλητισμός δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα. Για το βόλεϊ, οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πολύ σημαντικές, δεδομένου ότι δεν έχουμε ένα μοντέλο που βασίζεται στα δικαιώματα της τηλεόρασης, αλλά στο κοινό, το οποίο μας φέρνει έσοδα και συνεργάτες … Κεκλεισμένων των θυρών; Γνωρίζετε πολλούς ηθοποιούς που θα έπαιζαν σε ένα άδειο δωμάτιο; Οι παραγωγούς που θα έκαναν μια παράσταση χωρίς να κόψουν εισιτήρια; Αν παίξουμε πίσω από κλειστές πόρτες, η ομάδα μας είναι νεκρή.

Είμαστε αρκετά καλοί, γιατί το 60% των εσόδων μας προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά πώς μπορούμε να κάνουμε έναν συνεργάτη να υπογράψει εάν δεν έχουμε κοινό ή τηλεόραση; Με έναν αγώνα κεκλεισμένων, αναλαμβάνουμε εμείς όλο το κόστος (παίκτες, προσωπικό, ενοικίαση γηπέδων…), αλλά χωρίς καθόλου έσοδα. Όλοι οι πρόεδροι της Ligue A είπαν: δεν θα υπάρξουν αγώνες χωρίς θεατές ” τόνισε ο κ. που το 2013 διετέλεσε 13ος Πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (φωτό όρθιος αριστερά).

26240272_10156078878000850_8097212245099958114_o

Ο Yves Bouget πρότεινε επίσης μια λύση: «Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα στις 15 Νοεμβρίου, έχοντας την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά σε κοινό. Και αν βελτιωθεί η κατάσταση, μπορούμε πάντα να παρατείνουμε την ημερομηνία, ακόμα κι αν δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.

Εάν το πρωτάθλημα αρχίσει πολύ νωρίς και εάν υπάρχουν πάρα πολλοί περιορισμοί που μας εμποδίζουν να ταξιδέψουμε και να οργανώσουμε συναντήσεις, θα έχουμε επίσης το κόστος ενοικίασης των δωματίων. Στην Tουρ, οι συμβάσεις εργασίας αναμένεται να ακυρωθούν, εάν οι αγώνες δεν συνεχιστούν τον Δεκέμβριο. Αλλά δεν μπορούμε να πλησιάσουμε τους συνεργάτες μας λέγοντάς τους ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου … Νομίζω ότι έχουμε περιθώριο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για να ξεκινήσουμε τη σεζόν…” δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της κορυφαίας ομάδας του φετινού γαλλικού πρωταθλήματος.