DARK ROOM

Η… γλυκιά αδυναμία του Λεβαντόφσκι (vid)

Η… γλυκιά αδυναμία του Λεβαντόφσκι (vid)

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε… μάφιν με φράουλα θα πρέπει να φτιάξει για τον 27χρονο Ρόμπερτ, η μαμά Ιβόνα Λεβαντόφσκα, μετά το προχθεσινό  ανεπανάληπτο show του «κανακάρη» της στη Bundesliga, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της οικογενείας της «σκοράρει» πάνω από 4 φορές σε… δίχτυ!

«Δεν ξανάγινε…», «Απίστευτος…», «Εξωπραγματικός…», «Διαστημικός…», «Θεός…», «Έγραψε ιστορία…», «Σούπερ», «Όργια…» είναι μερικοί από τους τίτλους του Τύπου για τα προχθεσινά 5 γκολ σε 9 λεπτά (51’, 52’, 55’, 57’, 60’) του Λεβαντόφσκι, στον θρίαμβο 5-1 της γηπεδούχου Μπάγερν Μονάχου επί της Βόλφσμπουργκ.

robert_levandowski

Ο Πολωνός σουπερστάρ της βαυαρικής ομάδας με την ασύλληπτη επίδοση «έσπασε» στο Μόναχο το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και φιγουράρει πλέον μόνος πρώτος με 8 γκολ σε 6 αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος στον πίνακα των σκόρερ, αφήνοντας με 6 τους Μίλερ, Αουμπαμεγιάνγκ. Μιλάμε φυσικά για το ταχύτερο “χατ τρικ” στην ιστορία της μπουντεσλίγκα και όχι μόνο, μόλις σε 4’ λεπτά, ενώ είναι ο πρώτος που πετυχαίνει τόσα πολλά γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας περάσει ως αλλαγή στη διάρκεια του ματς.

Οι πολλαπλοί πανηγυρισμοί του θύμισαν στην οικογένεια Λεβαντόφσκι, παλιότερες εποχές και συγκεκριμένα όταν ο μικρός Ρόμπερτ έπαιζε βόλεϊ  στην Πολωνία, πριν κλωτήσει για πρώτη φορά μπάλα στα 8 του. Μεγαλωμένος κοντά στη Βαρσοβία σε μία γειτονιά ενός πευκοδάσους στο Leszno, το “μικρόβιο” του πρωταθλητισμού… εισχώρησε από πολύ νωρίς στο αίμα του.

Ο πατέρας του,  Κριστόφ Λεβαντόφσκι, όταν ζούσε, ήταν πρωταθλητής Πολωνίας στο τζούντο, ενώ παράλληλα είχε αγωνιστεί και στη δεύτερη κατηγορία του πολωνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με την Χούτνικ Βαρσοβίας.

Η μητέρα του Ιβόνα, ήταν πρωταθλήτρια του βόλεϊ με την ΑΖS Βαρσοβίας και εκείνη που «κόλλησε» τον… ιό του φιλέ στην κόρη της Μιλένα, διεθνής με την Εθνική Πολωνίας U21.

milena_levandowski       ivona_milena_levandowski

Και οι δύο γονείς από νωρίς εμφυσήσανε στα παιδιά τους την αγάπη τους για τον αθλητισμό, ωστόσο ο μικρός Ρόμπερτ προσπάθησε να κάνει τα πάντα. Ο πατέρας του δίδαξε τζούντο, αλλά και πως όποιο άθλημα κι αν κάνεις, χρειάζονται πέρα από το ταλέντο αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Έτσι παρά τις διακρίσεις που είχε μικρός στο cross-country, στο πινγκ-πονγκ, αλλά και στο βόλεϊ, είχε πάντα μαζί του μία μπάλα ποδοσφαίρου, την οποία έκρυβε και στο σχολείο κάτω από το θρανίο.

Ακόμη όμως και τώρα, που ο Ρόμπερτ σκαρφάλωσε στην κορυφή του αθλήματος, κερδίζει εκατομμύρια ευρώ, και είναι παντρεμένος με την χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2009 στο καράτε, Άννα Σταχούρσκα, δεν μπορεί να αντισταθεί στα… γλυκά.

Robert-Lewandowski-Personal-life

Λέγεται μάλιστα, πως όταν έπαιζε στη Βαρσοβία, η μητέρα του υπόσχονταν ότι για κάθε γκολ που θα πετύχαινε … θα του’ φτιαχνε τα αγαπημένα του μάφιν με φράουλες. Κάτι που συνεχίστηκε και εκτός Πολωνίας, όπως το 2013 που μετά τα χατ τρικ στο 4-1 της Μπορούσια Ντόρτμουν επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League και το 6-1 επί της Στουτγκάρδης στη Bundesliga, επιστρέφοντας στο σπίτι του ο Ρόμπερτ από το Ντόρτμουντ, τον περίμεναν  τρία φρεσκότατα, λαχταριστά φραουλένια κέικ απ’ τα χεράκια της… μαμάς του!

Απολαύστε στο video τον Λεβαντόφσκι σε παλιότερο “οικογενειακό” ματς της Μπάγερν στην άμμο…