ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η «γλυκιά» ξεκούραση του πρωταθλητή (φωτό)

Η «γλυκιά» ξεκούραση του πρωταθλητή (φωτό)

Στην διάθεση της Εθνικής θα βρίσκεται από μεθαύριο ο διεθνής άσος, Μίταρ Τζούριτς, ο οποίος λογικά θα χρειαστεί, όπως και οι υπόλοιποι διεθνείς άσοι της Τρεντίνο, κάποια ολιγοήμερη άδεια- ανάσα μετά από από την άκρως επιτυχημένη και απαιτητική σεζόν που έβγαλε σε δύο Ηπείρους!

djuric_trentino_mitar

Έπειτα από 44 ματς στην Κορέατική Λίγκα με την Kepco και άλλα 9 παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα, ο “Μήτσος” αναχωρεί αύριο από το Τρεντίνο για την Ελλάδα, «φορτωμένος» στις αποσκευές του με δύο πολύτιμα μετάλλια.

koypa_trentino

Το δεύτερο χρυσό του πρωταθλητή Ιταλίας ( μετά από αυτό του 2012-2013) και το παρθενικό χάλκινο από το πρωτάθλημα της Κορέας, αν και πάντα υπάρχει αρκετός χώρος και για νέες διακρίσεις.

metalia_trentino

Για τον Έλληνα άσο λοιπόν η φετινή σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού έπειτα από 8 μήνες περιπλάνησης στη μακρινή Κορέα και τον ενδιάμεσο σταθμό του στην Ιταλία, όπου πέτυχε συνολικά 119 πόντους σε 9 παρουσίες, το φινάλε πέρα από επιτυχημένο ήταν και… γλυκό, λόγω της υπέροχης τούρτας που υπήρχε  στο χθεσινοβραδινό εορταστικό δείπνο στο Grand Hotel Trento.

toyrta_trentino_djuric

Παρουσία λοιπόν των χορηγών και των διευθυντικών στελεχών της Τρεντίνο οι πρωταθλητές Ιταλίας, μετά την προχθεσινή φιέστα στο κέντρο της πόλης με περίπου 500 οπαδούς τους, γιόρτασαν μαζί για τελευταία φορά φέτος τον 4ο τίτλο του συλλόγου, καθώς σε λίγες ώρες τα αποδυτήρια θα αδειάσουν με τους περισσότερους παίκτες του Στοίτσεφ να ενσωματώνονται στις προετοιμασίες των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων, αφού πάρουν βέβαια κάποια μικρή άδεια για τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης.

trentino_laos

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του Μίταρ Τζούριτς, ο οποίος θα βρίσκεται κανονικά από αύριο στη διάθεση του Σωτήρη Δρίκου, αλλά θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα απουσιάσει από τα φιλικά με Βουλγαρία, αφού έπειτα από 53 απαιτητικά ματς, θα χρειαστεί απαραιτήτως… λίγο relax, πριν από τις… ιστορικές μάχες του World League!

matei_kaziyski_trentino

Όπως ακριβώς θα ισχύσει και για τους διεθνείς και μέχρι χθες συμπαίκτες του στην Τρεντίνο, Εμανουέλε Μπιραρέλι, Μάσιμο Κολάτσι, Μικέλε Φεντρίτσι, Τιτσιάνο Ματσόνε (Ιταλία), Σεμπάστιαν Σόλα (Αργεντινή) που θα πάρουν κάποιες ανάσες ενόψει της συμμετοχής τους στις Εθνικές ομάδες.

matteo_burgsthaler_giro

Aντίθετα με τους παραπάνω διακοπές αρχζίουν πλέον οι Ματέι Καζίσκι, Λούκας Ζιγκάντλο, Μάρτιν Νέμετς, Σεμπαστιάνο Τέι (σήμερα κλείνει τα 24) και ο Ματέο Μπουργκστάλερ. Ο 34χρονος Ιταλός κεντρικός μάλιστα, ως λάτρης της ποδηλασίας θα παρακολουθήσει από κοντά και τον «Γύρο Ιταλίας», που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαϊου στη γειτονική χώρα.

Foto: Marco Trabalza