ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ύποπτος δωροδοκίας… Ολυμπιακών διαστάσεων ο Νούζμαν

Ύποπτος δωροδοκίας… Ολυμπιακών διαστάσεων ο Νούζμαν

Έρευνα στο σπίτι του αρχηγού της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Carlos Arthur Nuzman πραγματοποίησαν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου οι αστυνομικές αρχές του Ρίο Ντε Τζανέιρο, έπειτα από σοβαρές υποψίες που υπάρχουν για πολιτικούς και Ολυμπιακούς Αξιωματούχους ότι δωροδόκησαν για να εξασφαλίσουν  τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας των Ολυμπιακών Αγώνων του 1964, μετά το ένταλμα που εκδόθηκε για έρευνα στο σπίτι του και μετά την κατάσχεση 1.000.000 ρεάλ και άλλων προσωπικών του αντικειμένων, κλήθηκε σε ανάκριση από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Ρίο. Από το γραφείο του εισαγγελέα αναφέρθηκε ότι η επιχείρηση συντονίζεται σε συνεργασία με Γάλλους και Αμερικανούς αξιωματούχους. Τα εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας και στην οργανωτική επιτροπή του Ρίο 2016.

carlos-arthur-nuzman-Rio-2016-olympic-games

Οι εισαγγελείς στη Βραζιλία έχουν ξεκινήσει έρευνες για διαφθορά σε διάφορα έργα υποδομών σχετιζόμενα με τα Ολυμπιακά έργα. Ωστόσο, οι εξελίξεις της Τρίτης ήταν το πρώτο επίσημο σημάδι ότι οι αρχές της Βραζιλίας ερευνούν το ενδεχόμενο εξαγοράς ψήφων για την εκλογή του Ρίο, να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Θυμίζουμε δε, ότι τον Ιούνιο, ο Sergio Cabral, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, καταδικάστηκε για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονταν με Ολυμπιακά έργα Ολυμπισμού και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση.