ΓΝΩΜΕΣ

Καλή… βολεϊκή επανάσταση!

Καλή… βολεϊκή επανάσταση!

Μια ημέρα μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και ο καθένας μπορεί να καταπιαστεί από χίλια δυο πράγματα.

Θα σταθώ σε δυο γιατί όσοι γράφουμε και παρακολουθούμε τα βολεϊκά δρώμενα -κυρίως εμείς οι αποκλεισμένοι δηλαδή- τα έχουμε χιλιογράψει για την κατάσταση του ελληνικού βόλεϊ.

Είναι θλιβερό στην πρώτη εμφάνιση του video check, το οποίο ήρθε στη χώρα μας (κακώς τόσο) καθυστερημένα και μετά τον ντόρο που είχε συμβεί στο ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα με την λάθος υπόδειξη του επόπτη, να υπάρχουν πάλι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία.

Οι μόνιμα διαμαρτυρόμενοι σε αυτό το άθλημα είθισται να είναι αυτοί που δεν κάνουν καμία προσπάθεια να το αλλάξουν. Εν προκειμένω ο ΠΑΟΚ δεν έχασε από κανέναν επόπτη και κανένα διαιτητή, έχασε από τον ίδιο του τον εαυτό. Στο πρώτο σετ μπήκε σοβαρός και με ενέργεια και από εκεί και πέρα παρουσίασε τρία ανησυχητικά για ομάδα τέτοιου επιπέδου στάδια.

Το πρώτο όταν εκνευρίστηκε ως ομάδα από την λανθασμένη -όπως φαίνεται και από το ριπλέι- φάση της παρεμπόδισης του Τερβαπόρτι. Το δεύτερο όταν έχασε το τρίτο σετ και κρίθηκε η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, που δεν κόντραρε για να διεκδικήσει έστω και στο τάι μπρέικ τη νίκη. Και το λέμε αυτό γιατί οι μεγάλες ομάδες έχουν το γόητρο πάνω από όλα. Τρίτο και… φαρμακερό, έβγαλε ανακοίνωση την ώρα που παιζόταν το τέταρτο σετ και μάλιστα μια ανακοίνωση που δεν είχε καμία σχέση με το παιχνίδι.

Τα κακώς κείμενα οι διοικήσεις του ΠΑΟΚ αντί να τα στηλιτεύουν όταν συμβαίνουν, τα θυμούνται όταν χάνουν; Τι ψηφίζουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στα Διοικητικά Συμβούλια; Πότε βγάζουν ανακοινώσεις όταν διαφωνούν; Ρητορικά τα ερωτήματα.

Εξίσου σημαντική είναι η παρατήρηση ότι στις φάσεις που έγιναν video check 7/8 έπρεπε να διορθωθούν. Οπότε… υπάρχει θέμα, αγαπητοί μου, συνολικά με επόπτες κατά κύριο λόγο που παίρνουν στο “λαιμό” τους και τους ρέφερι, ορισμένοι εκ των οποίων -και δεν είναι μομφή σε καμία περίπτωση για το χτεσινό δίδυμο που σε γενικές γραμμές ήταν άψογο- είναι χαμηλότερου επιπέδου από αυτό που επιτάσσει η μεγάλη κατηγορία.

Άρα ας αφήσουν τις τσάμπα επαναστάσεις άπαντες, ας κάτσουν να αναρωτηθούν αν θέλουν μεγάλη την κατηγορία ή «πανηγύρι» με χρήματα της ΕΡΤ ή του ΟΠΑΠ, και ας πατήσουν restart… αλλά να προτείνουν έστω κάτι πρώτα και προφανώς να είναι έτοιμοι να… κακοκαρδίσουν! Άραγε, μπορούν;!

Υγ. Ο Παναθηναϊκός μετά από 37 χρόνια κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στους Εφήβους και είναι μεγάλη επιτυχία της παρέας των Ανδρεόπουλου, Ράπτη, Παλαιολόγου. Έχει γίνει δουλίτσα στις ακαδημίες, ωστόσο η μεγάλη πρόκληση είναι να διατηρήσει ο αθηναϊκός σύλλογος σε αυτές τις δύσκολες ηλικίες την παρουσία του στις τελικές φάσεις, κοινώς να «χτίσει» ο ίδιος την επόμενη γενιά του.

Υγ1. Όπως η ΕΟΠΕ δεν έδωσε την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Αθήνα π.χ στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», έτσι δεν έπρεπε να το δώσει και στη Μίκρα. Αυτά που ακούγονταν στο Live, αυτά που μας μεταφέρθηκαν και από τους «αιώνιους» στα παιχνίδια που έπαιξαν κόντρα στον Ηρακλή είναι ΝΤΡΟΠΗ για αγώνες τελικής φάσης ΕΦΗΒΩΝ. Θα ήταν πιο θεμιτό τα χρήματα για καμπάνιες και περισσότερο «φαίνεσθαι» να διατεθούν για μια έδρα που θα μετατρεπόταν σε πραγματική γιορτή του βόλεϊ με όλους τους αγώνες σε Livestreaming. Πιστέψτε μας όλοι οι Δήμοι λόγω των εκλογών της τοπικήq αυτοδιοίκησης θα έκαναν «κρα» να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση! Προϋπόθεση να μην τα ψάχνεις αυτά την τελευταία στιγμή ή να μην τα τάζεις!

Υγ2 Για τελευταία φορά από αυτή τη γωνιά… να το ξαναπούμε. Ορισμένοι, μην παίζετε με τη νοημοσύνη του κόσμου και μην κάνετε πολιτική με το βόλεϊ! Κι αν θέλετε να πάει το βόλεϊ καλύτερα, πείτε αλήθειες και κοιτάξτε τις παθογένειες. Η ΕΡΤ πληρώθηκε για να δείξει το All Star, το 3ωρο πρόγραμμα έκανε την πιο χαμηλή τηλεθέαση στη ζώνη του με 0,3%. Οι δημοσιογράφοι είτε κόπηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή την ΕΣΑΠ, είτε δεν κλήθηκαν ποτέ, είτε τους δικαιολογήσαμε αλλά βρίσκονται σε ομαδική παράνοια και πέταξαν αετό! Τέλος, η αποδελτίωση (σ.σ αποκόμματα Τύπου) της «κοσμοχαλασιάς» δημοσιευμάτων και προβολής μίλησε από μόνη της…

Καλή βολεϊκή επανάσταση λοιπόν!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...