ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

«Κούρεμα» και στο World League!

«Κούρεμα» και στο World League!

Μία σημαντική αλλαγή θα έχει τo φετινό World League για τις ομάδες που μετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Βόλεϊ (FIVB) αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των παικτών που μπορούν να συμπεριληφθούν σε κάθε αποστολή. Η τελική φάση του Α’ Γκρουπ στην Πολωνία από 13-17 Ιουλίου.

Μέχρι πέρυσι κάθε προπονητής είχε δικαίωμα να δηλώσει 25 παίκτες για την εν λόγω διοργάνωση, από τους οποίους επέλεγε τελικά 12 έως 14 για τους αγώνες. Από φέτος όμως στην αρχική σύνθεση κάθε ομάδας θα μπορούν να δηλωθούν 21 παίκτες και στη συνέχεια 18, κάτι ενδεχομένως να προκαλεί έναν μικρό «πονοκέφαλο» στους ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική μας ομάδα, που αρχικά θα πρέπει να δηλώσει τους 21 διεθνείς έως τις 6 Μαϊου θα συμμετάσχει ως μία από τις 12 ομάδες του 3ου Γκρουπ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο Λιγκ και μάλιστα, έπειτα από αίτημα της ΕΟΠΕ στην FIVB θα διοργανώσει δύο τουρνουά επί ελληνικού εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τους περσινούς τελικούς στη Βραζιλία, φέτος η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στην Πολωνία, στο χωρητικότητας 15.328 θεατών «Tauron Arena» της πολωνικής Κρακοβίας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, που εδώ και πολλά χρόνια έχει συνδέσει το όνομά της με τη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα η πρώτη διοργάνωση που διεξήχθη στο μεγαλύτερο στάδιο της Πολωνίας και ένα από τα πιο σύγχρονα και μοντέρνα ευρωπαϊκά γήπεδα, κόστους περίπου 106 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν το 2014 η αναμέτρηση Πολωνίας – Βραζιλίας για το World League.