Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κρούσμα Covid19 «έδεσε» στη Σύρο τον Στοϊλοβιτς-Καραντίνα και ανησυχία!

Κρούσμα Covid19 «έδεσε» στη Σύρο τον Στοϊλοβιτς-Καραντίνα και ανησυχία!

Και ενώ όλα έδειχναν ήρεμα λίγο πριν την επανέναρξη της Volleyleague, η είδηση ότι ο Στοϊλοβιτς δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή του Φοίνικα Σύρου για την Αθήνα παραξένεψε τους περισσότερους αφού ο Σέρβος άσος δεν είχε λόγους εμφανείς για να μην αγωνιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σέρβος ακραίος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης*** υποδέχθηκε στο νησί τη σύζυγο του, η οποία είχε φτάσει αεροπορικώς στην Αθήνα μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος όπου φυσικά είχε υποβληθεί σε δειγματοληπτικό τεστ.

Τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν μετά από λίγες ώρες, όταν ωστόσο η ίδια είχε φτάσει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ξημερώματα Παρασκευής η κινητοποίηση του ΕΟΔυ ήταν άμεση καθώς το δείγμα είχε βγει θετικό στον κορονοϊό.

Μάλιστα, διαβάζοντας τις σχετικές ειδήσεις των προηγούμενων ημερών για τα κρούσματα στη Σύρο, δεν μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ότι «Το τέταρτο κρούσμα είναι γυναίκα από τη Σερβία που ήρθε μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος στο νησί για να συναντήσει δικό της άνθρωπο. Και οι τέσσερις  (σ.σ από τις Φιλιππίνες τα άλλα τρία κρούσματα) είχαν υποβληθεί σε έλεγχο στο αεροδρόμιο της Αθήνας με το τεστ τους να βγαίνει θετικό. Αμέσως ειδοποιήθηκαν και έγινε ιχνηλάτηση των επαφών τους. Είναι όλοι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό με τη δημοτική αρχή του νησιού να επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους».

Δεν ήρθε σε επαφή με την ομάδα ο Στοίλοβιτς

Μέσα στην όλη ατυχία, το ευτύχημα είναι ότι ο Φιλίπ Στοϊλοβιτς δεν πρόλαβε να έρθει σε επαφή με την ομάδα την Παρασκευή το πρωί και αυτό γιατί άπαντες κινητοποιήθηκαν άμεσα. Παράλληλα, τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε όλη η ομάδα βγήκαν αρνητικά. Αλλά και το τσετ του Σέρβου ακραίου, ο οποίος ήταν ο μόνος που ήρθε σε άμεση επαφή μαζί της μπήκε σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, ρίχνοντας την προετοιμασία των ημερών στο κενό και χάνοντας την ευκαιρία να βοηθήσει τους «πειρατές» στους ημιτελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ανησυχία…

Η ανησυχία είναι εύλογη και αυτό γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν πρωτόκολλα και μάλιστα αυστηρά για να εφαρμοστούν, πλέον αυτά ΠΡΕΠΕΙ απαρέγκλητα να εφαρμοστούν για το καλό των παικτών, των προπονητών και όλων όσων θα παραβρεθούν στην ημιτελική και την τελική φάση. Πλέον, αυτό είναι το… στοίχημα για να μην μετατραπεί η επανέναρξη από… πρωτόγνωρο γεγονός σε δακτυλοδεικτούμενο και κατακριτέο σε παγκόσμιο επίπεδο!

***Πιθανή ανακολουθία ως προς τις ημερομηνίες έγκειται στο γεγονός ότι πιθανόν τα κρούσματα ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση από τον ΕΟΔΥ, καθώς υπάρχουν πολλές σχετικές ανακοινώσεις φορέων τα τελευταία 24ωρα.