Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Λεονταρίτης: «Οποιαδήποτε παρέμβαση αποτελεί αλλοίωση».

mijiailovic-syros-leontariths

Το μέλος του Δ.Σ της ΕΣΑΠ, Γιώργος Λεονταρίτης τοποθετήθηκε στις καταγγελίες του προέδρου της Λαμίας, Χρήστου Καρβούνη σχετικά με την εσφαλμένη Προκήρυξη του πρωταθλήματος! Ο εκπρόσωπος του Φοίνικα Σύρου καταλήγει ότι οποιαδήποτε παρέμβαση θα αποτελούσε…  αλλοίωση.

“Αγαπητοί Φίλοι,

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή του αγαπητού φίλου Χρήστου Καρβούνη στα αθλητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω δημόσια μετά την δημόσια τοποθέτηση και του κου Καρβούνη.

1ον) Δυστυχώς Θα ξεκινήσω από το αυτονόητο. Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων (Βόλεϊ , ποδοσφαίρου, μπάσκετ) είναι ένα κείμενο προθέσεων και προτάσεων που κατατίθεται προς συζήτηση και ψήφιση στα Διοικητικά Συμβούλια των αρμόδιων οργάνων και η οποία γίνεται το «ευαγγέλιο». Με τους κανόνες της διεξάγονται τα πρωταθλήματα μετά την αποδοχή τους και την ψήφιση τους από τα μέλη του Δ.Σ.  Πολλώ δε μάλλον όταν αυτές, έχουν ψηφιστεί ομόφωνα.

2ον) Δεν μπορεί να υπάρχει ΛΑΘΟΣ σε προκήρυξη, διότι όπως προαναφέρω, οι προκηρύξεις διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιθυμίες των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα. Μπορεί να γράφουν ότι θα υποβιβαστεί ένας, τρείς, πέντε, επτά, κ.ο.κ. Ότι θα υποβιβαστεί με διαφορά ενός βαθμού, τριών, πέντε ή δεκαπέντε. Ότι μπορεί να γίνουν play off και Play out ή μπορεί να μη γίνουν. Μπορεί να γράφουν το οτιδήποτε εφόσον αυτό γίνεται αποδεκτό από τους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα. Οι προκηρύξεις θα ήταν λάθος εάν θα έπρεπε να συνταχθούν με βάση κάποια ισχύουσα αθλητική νομοθεσία περί προκηρύξεων (διατύπωση ειδικών όρων) ή εφόσον θα έπρεπε να συνταχθούν υποχρεωτικά με μαθηματικούς κανόνες. Από τη στιγμή που δεν επιβάλλεται, ούτε το ένα , ούτε το άλλο δεν υπάρχει σωστή και λάθος προκήρυξη αλλά υπάρχει η προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος η οποία περιέχει τους όρους τους οποίους επιθυμούν τα συμμετέχοντα αθλητικά σωματεία.

Δεν θέλω να επεκταθώ περεταίρω μία μόλις ημέρα πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ολοκληρώνω αναφέροντας μόνο ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα άρθρα της προκήρυξης η οποία έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ και ισχύει επί διετία θα αποτελούσε αλλοίωση των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Με εκτίμηση

Γιώργος Λεονταρίτης

Μέλος Δ.Σ. ΕΣΑΠ”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ