BEACH VOLLEY

Με ακμαίο ηθικό στη Νορβηγία

Με ακμαίο ηθικό στη Νορβηγία

Με “προίκα” το χρυσό μετάλλιο και 280 υπερπολύτιμους βαθμούς που συγκέντρωσαν από το Βαλκανικό πρωτάθλημα της Τουρκίας για τη συνέχεια, το χρυσό δίδυμο της άμμου, Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη, παρά τις όποιες δυσκολίες, προσπαθεί να παραμείνει συγκεντρωμένο στο στόχο του, καθώς η προσπάθεια για την ολυμπιακή πρόκριση συνεχίζεται στη Σκανδιναβία, όπου θα δώσει το παρών η Εθνική ανδρών των Κοτσιλιάνου/Ζουπάνι.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής από το πρωί επέστρεψαν στη βάση τους και χωρλίς καλά καλά να’ χει φύγει kai o τελευταίος… κόκκος άμμου, από πάνω τους, το απόγευμα μπαίνουν ξανά στο αεροπλάνο, με προορισμό αυτή τη φορά τη Νορβηγία.

Εκεί στη γνώριμη για τους φίλους του αθλήματος έδρα του Στάβανγκερ, οι Βαλκανιονίκεις μας φοράνε ξανά την Τρίτη τα «παγκόσμια» μαγιό τους και ρίχνονται στη μάχη της διάκρισης των προκριματικών του δεύτερο Major τουρνουά της FIVB.

Στόχος των Ελληνίδων είναι φυσικά, όπως από την αρχή της σεζόν, μία θέση στην 9άδα, που πλην του πρώτου φετινού της Κίνας, όπως παραδέχεται και η Μαρία Τσιαρτσιάνη σε έναν πρόχειρο απολογισμό που έκανε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, για κάποιους λόγους, τους οποίους επιφυλάσσεται ότι θα αποκαλύψει στη συνέχεια, δεν έχουν επιτευχθεί. Ωστόσο  η Εθνική μας δεν το βάζει κάτω…

«Έχουμε καιρό να τα πούμε κι έτσι θα κάνω έναν σύντομο απολογισμό. Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία τουρνουά δεν έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε ευχαριστημένες. Στο επόμενο τουρνουά, της Πράγας, αν και κάναμε νίκη στον όμιλο έγινε τριπλή ισοβαθμία και τελικά μείναμε εκτός επόμενης φάσης για έναν πόντο. Στα προκριματικά της Μόσχας περάσαμε στο δεύτερο γύρο με νίκη επί της Ταϊλάνδης και χάσαμε τελικά από Ελβετίδες. Στην πρόκριση του Porec κερδίσαμε Ολλανδέζες στον πρώτο γύρο και χάσαμε σε ένα δραματικό παιχνίδι 2-1 από τις Αργεντίνες για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό.

Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε το στόχο μας. Τώρα θέλουμε να παραμείνουμε ψύχραιμες και αισιόδοξες γιατί εκτός από τις αγωνιστικές έχουμε και πολλές άλλες δυσκολίες ν´ αντιμετωπίσουμε. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένες στο στόχο μας, αλλά κάποια στιγμή θ’ ανοίξει ο ασκός του Αιόλου» τόνισε η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια.

Στο αντίστοιχο τουρνουά του νορβηγικού Στάβανγκερ, τη διάκριση θα κυνηγήσουν και οι διεθνείς μας, Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνι, που φιλοδοξούνΠρ μετά το Πόρετς να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις