ΔΙΕΘΝΗ

Το μεγάλο «αντίο» του Ιταλού capitano, Κρίστιαν Σαβάνι (vid)

Το μεγάλο «αντίο» του Ιταλού capitano, Κρίστιαν Σαβάνι (vid)

Την απόφαση του να σταματήσει βόλεϊ  έπειτα από 20 χρόνια σπουδαίας καριέρας, η οποία του χάρισε σπουδαίες επιτυχίες σε ατομικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο και να προχωρήσει, γνωστοποίησε πριν από λίγες ώρες στα social media ο διεθνής Ιταλός άσος, Κρίστιαν Σαβάνι.

Με 231 εμφανίσεις στα “μπλε” ο “κάπτεν” των “ατζούρι” κατέκτησε δις το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2003, 2005), κέρδισε άλλα δύο ασημένια μετάλλια το 2011 και 2013 και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013. Τέλος από την εντυπωσιακή του τροπαιοθήκη, δεν λείπει ούτε το Ολυμπιακό μετάλλιο, χάρις στην 3η θέση που κατέκτησε η “σκουάντρα ατζούρα” το 2012 στο Λονδίνο.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Σαβάνι “σήκωσε” τρεις κούπες πρωταθλήματος, μία με τη Ματσεράτα και δύο με την κινεζική Σανγκάη, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα CEV CUP (Ρόμα) και 2 Challenge Cup (Περούτζια, Ματσεράτα).

Ο 38χρονος ακραίος της Βερόνα πήρε την απόφαση να κρεμάσει τη φανέλα του και να πει… basta στην αγωνιστική δράση. Πλέον o “Σάβα” γυρίζει σελίδα και ετιμάζεται  για το νέο ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει στο αγαπημένο άθλημα, που όπως τόνισε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στο Facebook, του χάρισε πολλές ευκαιρίες και συναισθήματα.

Παράλληλα ευχαρίστησε τη γυναίκα του Μιχαέλα, που στάθηκε “βράχος” δίπλα του σε χαρές ή λύπες και στήριξε κάθε του επιλογή, τους πρώην συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες, φιλάθλους και όλους όσους συνάντησε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της ζωής του.