ΔΙΕΘΝΗ

«Μετωπική» Λεόν-Γκόρτσανιουκ στο Emir Cup

«Μετωπική» Λεόν-Γκόρτσανιουκ στο Emir Cup

Αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή Ευρώπης, Βιλφρέντο Λέον θα βρεθεί τις προσεχείς ημέρες ο πρώην άσος της ΜΕΝΤ και νυν ακραίος της Αl Saad του Κατάρ, μετά τη νίκη της χθεσινής πρεμιέρας της λαμπερής διοργάνωσης του Κατάρ, ΗΗ Emir Cup και την πρόκριση στην επόμενη φάση με αντίπαλο την πανίσχυρη Al Rayyan, ομάδα του Κουβανού μέχρι χθες σουπερστάρ της ρωσικής Καζάν.

Emir_cup_Qatar

Η διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαίου φέτος έχει διαφορετική μορφή από τις προηγούμενες, καθώς οι 5 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, η πρωταθλήτρια Al Rayyan, η φιναλίστ, Κυπελλούχος και κάτοχος του περσινού ΗΗ Emir Cup, Al Arabi, που ενισχύθηκε με την απόκτηση του Κουβανού άσου, Οσμάνι Χουαντορένα, η El Jaish, η 4η Police και η 5η Al Ahli Club προκρίθηκαν απευθείας στα προημιτελικά.

el Jaish Club_emir_cup
Οι υπόλοιπες 6 ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους σε προκριματικά ματς και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τις 3 πρώτες ομάδες (Al Rayyan, Al Arabi, El Jaish). Τα ημιτελικά, θα διεξαχθούν όπως και το Catar Cup σε δύο γκρουπ των 4 ομάδων ( best of three) με τις δυο πρώτες να εξασφαλίζουν τα πολύτιμα εισιτήρια για τον τελικό.

Χθες λοιπόν στους αγώνες που διεξήχθησαν στο “AlArabi Club Hall” η 8η του πρωταθλήματος ομάδα του Γκόρτσανιουκ, Αl Saad με τον πρώην άσος της ΜΕΝΤ να έχει πολύ καλά ποσοστά στην υποδοχή και 12 πόντους, επικράτησε με 3-1 (17-25, 25-21, 25-20, 25-27) της Al Gharafa και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ομάδα του Κουβανού, Λεόν, του Τσέχου Γιαν Στοκρ και του Ιταλού Κριστιάν Σαβάνι. Στο άλλο ματς της ημέρας η Qatar SC κέρδισε με 3-1 (25-22, 19-25, 25-19, 25-17) την Alkhor SC και συνεχίζει στην επόμενη φάση.

emir_cup

“Xαίρομαι πάρα πολύ που με την ευκαιρία του Emir Cup έρχονται στο Κατάρ τόσο μεγάλα ονόματα, όπως ο Χουαντορένα και ο Λεόν. Μάλιστα μετά τη νίκη μας στην πρεμιέρα, θα λεγα πως είμαστε τυχεροί άτυχοι, αφού στην επόμενη φάση “πέφτουμε” πάνω στην πανίσχυρη ομάδα των Λεόν, Στοκρ, Σαβάνι. Προσωπικά όμως εμείς οι αθλητές, είμαστε τυχεροί, αφού σχεδόν σε όλη μας την καριέρα ζούμε για τέτοια ματς και μπορεί να αποχωρήσουμε από τα γήπεδα και να μην έχουμε αξιωθεί ποτέ να παίξουμε με τόσο μεγάλα ονόματα.

ZENIA SADD

Για αυτό λοιπόν περιμένω αυτό το ματς,  το οποίο θα το θυμόμαστε για πάντα, αφού δεν παίζεις συχνά με τόσο σπουδαίους αντιπάλους,όπως ο Λέον. Προκείται για ένα παγκόσμιο φενομενο, έναν ξεχωριστό αθλητή  με απίστευτα φυσικά προσόντα” δήλωσε αποκλειστικά στο Volleyplanet ο ακραίος της ΑL Saad, Ζένια Γκόρτσανιουκ, που δεν έκρυψε πάντως και την πικρία του για τον υποβιβασμό της αγαπημένης του πρώην ομάδας, της ΜΕΝΤ!

leon

Ενισχυμένη πάντως θα εμφανιστεί και η εδώ και λίγα 24ωρα Κυπελλούχος του Κατάρ Αλ Αράμπι, αφού πέρα από τον Χουαντορένα και τους Σέρβους, Μάρκο Στεβάνοβιτς και Βλάντο Μπόγιτς έχει στη σύνθεσή της τον Κενυάτη Φίλιπ Μάγιο και τον Κουβανό Γιάντριαν Εσκομπάρ Σίλβα.