ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μηνούδης «Μεμονωμένες λύσεις δεν οδηγούν πουθενά»

Μηνούδης «Μεμονωμένες λύσεις δεν οδηγούν πουθενά»

Χωρίς συμφωνία και με αρκετά ανοικτά θέματα στην ατζέντα αποχώρησε ο ΠΑΣΑΠ  από την συνάντηση με την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ, με τον πρόεδρο του Βασίλη Μηνούδη να δηλώνει πως συμφωνήσανε πως διαφωνούνε καθώς υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στο θέματα του βόλεϊ αφού πέραν από  το θέμα των ξένων δεν τέθηκαν θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και άλλα καίρια ζητήματα…

Άκαρπη και με διάσταση απόψεων ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού μεταξύ ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ και ΕΟΠΕ με την πλευρά των αθλητών να ξεκαθαρίζει πως το θέμα των ξένων δεν είναι το μείζων στην συζήτηση αλλά υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα που πρέπει να λυθούν.

Αναλυτικά ο Βασίλης Μηνούδης εξερχόμενος της συνάντησης μιλώντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων δήλωσε «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Αυτό  είναι το μόνο σίγουρο αυτό. Διαφωνούμε στην προσέγγιση του θέματος που λέγεται βόλεϊ. Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αν θέλουμε να κάνουμε βήματα προόδου για το ανδρικό βόλεϊ πρέπει να δούμε το θέμα από πολλές πλευρές και όχι μεμονωμένα. Δίνοντας μεμονωμένες λύσεις νομίζω δεν οδηγούμαστε πουθενά. Είναι μια τακτική του παρελθόντος που έχει αποτύχει και νομίζω πως θα αποτύχει και τώρα.

Έχει δείξει το παρελθόν πως ο διάλογος είναι πάντα παραγωγικώς με την προϋπόθεση ότι μπαίνουν στην ατζέντα διαφορά θέματα που αφορούν συνολικά το βόλεϊ και όχι μεμονωμένες προτάσεις και όχι μόνο το θέμα των ξένων.

Αυτή είναι η πρόταση μας. Να δούμε συνολικά το τι χρειάζεται το ανδρικό βόλεϊ, συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού των ξένων, αλλά δεν νομίζουμε πως είναι το μείζον θέμα που θα δώσει την λύση και την έναρξη της ανάτασης της ανδρικής επαγγελματικής πετοσφαίρισης.

Θέμα ασφαλιστικού

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το ανδρικό βόλεϊ και τέθηκαν στο τραπέζι ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ τόνισε «Ανταλλάξαμε ασφαλώς απόψεις για διάφορα θέματα. Υπάρχει διαφορά στην προσέγγιση των θεμάτων, όπως αυτά του ασφαλιστικού και άλλων θεμάτων που έχουμε βάλει ψηλά στην δικιά μας ατζέντα.  Δυστυχώς στην πρόταση δεν υπάρχει όπως θα θέλαμε η διατύπωση και η εξασφάλιση κάποιων τέτοιων θεμάτων γι αυτό και επιφυλαχθήκαμε.

Θα υπάρξει Δ.Σ όπου θα συζητήσουμε με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ίσως χρειαστεί να υπάρξει και συναντήσεις με τους αρχηγούς των ομάδων για να υπάρχει πιο ευρύτερη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και μέχρι Τρίτη θα πρέπει να απαντήσουμε στην πρόταση της Ομοσπονδίας».

Βόλεϊ δεν είναι μόνο η Λίγκα

Όσο για το αν βρεθεί λύση στο θέμα που να είναι κοινά αποδεκτή από όλες τις πλευρές ο Βασίλης Μηνούδης απάντησε  «Η λύση θα υπάρξει είτε συμφωνήσουμε, είτε διαφωνήσουμε. Το ότι θα γίνει κάτι, θα γίνει. Το ζήτημα είναι ότι αυτή η λύση που θα βρεθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο θα είναι εις βάρος ή υπέρ του αθλήματος.

Νομίζω ότι είναι λίγο δύσκολο να καλύπτει και τις δύο πλευρές στην παρούσα φάση. Δεν δεχόμαστε να τίθεται μεμονωμένα και ξαφνικά ένα θέμα τον Σεπτέμβριο χωρίς να έχουν συζητηθεί στο σύνολό τους τα θέματα.

Βόλεϊ δεν είναι μόνο η Λίγκα. Το βόλεϊ είναι οι Εθνικές ομάδες, το βόλεϊ είναι η Α2, το βόλεϊ είναι εργασιακές συνθήκες, το βόλεϊ είναι μάρκετινγκ, το βόλεϊ είναι αγώνες, το βόλεϊ είναι ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Έχει να κάνει με ανταγωνιστικότητα, με το πώς προστατεύουμε το άθλημά μας από φαινόμενα χειραγώγησης. Είναι πολυπαραγοντικό και δυστυχώς ποτέ δεν το έχουμε δει έτσι.

Εμείς από την πλευρά μας θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις θέτοντας όλα  αυτά τα θέματα ευελπιστώντας κάποια στιγμή να μπορέσουμε να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να τα δούμε όλα μαζί. Δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Βλέπουμε συνεχώς να έρχονται μεμονωμένα θέματα στο τραπέζι και σύμφωνα με τις επιθυμίες της ΕΣΑΠ ή της ΕΟΠΕ ή  του ΠΑΣΑΠ για να μην κατηγορήσω τους άλλους φορείς».