BEACH VOLLEY

O ένας στους δύο λίμπερο… κερδίζει!

O ένας στους δύο λίμπερο… κερδίζει!

Άρωμα από… Volleyleague είχε η αναμέτρηση των Μπατζιλή/Ν. Εφραιμίδη –Αλτάνη/Τσαδήμα στο πλαίσιο της σημερινής πρεμιέρας του 2ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley 2015 στη Σκόπελο, όπου “μίλησαν οι άμυνες”!

Με τον λίμπερο του Φοίνικα Σύρου, Νικήτα Ευφραιμίδη και της Λαμίας Θοδωρή Τσαδήμα να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τη φετινή σεζόν και τον «Πειρατή» να προηγείται του «Ρουμελιώτη» Θοδωρή Τσαδήμα με 2-1, από τις νίκες σε Σύρο, για Κύπελλο και Volleyleague και την ήττα στο Χαλκιοπούλειο, το σημερινό ματς κρίθηκε κυριολεκτικά στα σημεία.

Το δίδυμο από τη Θεσσαλονίκη Μπαλιτζή/Ν. Εφραιμίδη στο α’ σετ επέβαλλε το ρυθμό του απέναντι στους Λαμιώτες αντιπάλους και προηγήθηκε με 21-15 1-0 σετ, αλλά στο δεύτερο και μετά από εντυπωσιακό θέαμα οι δύο ομάδες έφτασαν πόντο πόντο στο 18-18.
Εκεί σε μία επίθεση που υπεδείχθη άουτ των «Μακεδόνων» ο Ν. Ευφραιμίδης, πέρα από τις ήπιες διαμαρτυρίες του, πέρασε κάτω από το φιλέ για να δει «ιδίοις όμμασιν» το ίχνος της μπάλας, κάτι που απαγορεύεται βάσει προκήρυξης.

Έτσι το σκορ έγινε 19-18 και τελικά οι «Ρουμελιώτες» εκμεταλλευόμενοι των εκνευρισμό των αντιπάλων τους ισοφάρισαν σε 1-1, με 21-19. Στο τάι μπρέικ “έπεσαν κορμιά” και τελικά οι Μπαλιτζής/Ν. Εφραιμίδης κέρδισαν στα… σημεία με 17-15 πανηγυρίζοντας μία νίκη ψυχολογίας.

“Από τον ενευρισμό μας κοντέψαμε να το χάσουμε στο 14-12, αλλά τελικά τα λάθη των αντιπάλων μας μας έβαλαν ξανά στο ματς και τελικά το γυρίσαμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας και πάμε σε κάθε ματς για τη νίκη” δήλωσε στο Volleyplanet o άσος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κώστας Μπατζιλής

Από τους ηττημένους, ο λίμπερο του ΓΣ Λαμίας, Θοδωρής Τσαδήμας  αφού εξέφρασε την άποψη “κατ’ εμέ ήταν άουτ” για την επίμαχη φάση της κόκκινης κάρτα παραδέχθηκε στη συνέχεια πως “με το Νικήτα είμαστε φίλοι, είχαμε ανοιχτούς λογαριασμούς από τη σάλα (… γελάει) και τελικά το ματς κρίθηκε στην εμπειρία των ατιπάλων μας. Με το Χρήστο (σ.σ. Αλτάνη) παίξαμε για τελευταία φορά μαζί πριν από 4 χρόνια, όταν είμασταν δίδυμο στα τζούνιορς. Πάμε να πάιξουμε πλέον στο ταμπλό ηττημένων και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να συνεχίσουμε σε αυτό το όμορφο τουρνουά”.