ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λεόν το όνομα, ο Ζένια τη χάρη (foto-video)

Ο Λεόν το όνομα, ο Ζένια τη χάρη (foto-video)

Όσοι περίμεναν πως η μονομαχία του Κουβανού πρωταθλητή Ευρώπης της Ζενίτ, Λεόν με τον Ζένια Γκόρτσανιουκ, στο πλαίσιο της αναμέτρησης του Emir Cup, Αλ Σαντ-Αλ Ραγιάν θα θύμιζε στο Κατάρ κάτι από την παλιά ελληνική ταινία «ο εμίρης και ο… κακομοίρης», διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Ο πρώην άσος της ΜΕΝΤ, παρά τον αποκλεισμό της Αλ Σάντ με 3-0 (25-16, 25-22, 25-15) από την πανίσχυρη αντίπαλο των σπουδαίων Λεόν, Σαβάνι, πραγματοποιώντας… οσκαρική εμφάνιση, αποχαιρέτησε το αραβικό κράτος με το “κεφάλι ψηλά” και σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη έως τον περασμένο Ιανουάριο, έριξε με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία των φετινών αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

zenia_leon1

Από πολύ νωρίς στο Al Arabi Club Hall που φιλοξενεί την διοργάνωση, άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για να θαυμάσει από κοντά τον πολυδιαφημισμένο Λέον και την παρέα του. Απέναντι λοιπόν στον γαλαξία αστερίων της Αλ Ραγιάν, όπου η ομάδα του μόνο με θαύμα θα έπαιρνε την πρόκριση, ο Γκόρτσανιουκ μπήκε αποφασισμένος να ζήσει μία ακόμη εμπειρία, μετά από όσες είχε γευτεί στο παρελθόν, ως παίκτης του Ηρακλή αλλά και μετέπειτα στο ελληνικό πρωτάθλημα, παίζοντας κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους.

zenia_alsaad_leon_katar

O Λεόν, τα “γατάκια” και ο κορυφαίος

Και απ’ ότι φαίνεται στις αποκλειστικές του δηλώσεις στο Volleyplanet όντας ο MVP της ομάδας του, πέτυχε αυτό που ήθελε. «Ήταν ωραίος αγώνας, αν και άνισος λόγω της τεράστιας δυναμικότητας των ομάδων, καθώς η ενισχυμένη Al Rayan με Λεόν, Στοκρ και Σαβάνι, σε κάποιες φάσεις ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έπαιξα καλά στο τελευταίο μου παιχνίδι στο Κατάρ και κλείνω πίσω μου την πόρτα μιας ακόμη πολύτιμης εμπειρίας στην καριέρα μου με ψηλά το κεφάλι» τόνισε πραγματικά ενθουσιασμένος ο μοναδικός ξένος παίκτης της Aλ Σάαντ προσθέτοντας ότι «ήθελα πολύ να παίξω καλά απέναντι σε τόσο μεγάλους αντιπάλους και το κατάφερα».

Al Rayyan_zenia_Gortsaniuk
Και επειδή μιλάμε για ένα εκ φύσεως μετριόφρων άνθρωπο και σπουδαίο χαρακτήρα, οποιοσδήποτε άλλος παίκτης είχε κόντρα στους σπουδαίους Λεόν (13π, 8/14 επ., 1 μπλοκ, 4 άσους και 31% υπ, 8% άριστες) και Σαβάνι (7π, 6/9 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 43% υπ., 43% άρ.) συνολικά 15 πόντους, με στατιστικά για… όσκαρ 15/17 επιθέσεις, δηλ. 88% ποσοστό αποτελεσματικότητας και 56% υποδοχή (17% άριστες), κερδίζοντας με 6.8, τον υψηλότερο βαθμό στο Vote, μάλλον θα προσπαθούσαμε ακόμη να τον πείσουμε να κατέβει απ’ το καλάμι! Σε αντίθεση με τον Ζένια, που παρά τη μεγαλειώδη του εμφάνιση, προτίμησε να πλέξει το εγκώμιο του αντιπάλου του.

wilfredo_leon
«Ό,τι και να πούμε για το Λεον είναι λίγο… Είναι σπουδαίος παίκτης! Το στιλ που παίζει είναι τόσο ξεχωριστό, ενώ ό,τι και να κάνει, το κάνει να φαίνεται ως το πιο απλούστερο πράγμα στον κόσμο. Και φυσικά βέβαια το άλμα του τον βοηθάει πολύ» δήλωσε αποκλειστικά στο Volleyplanet εντυπωσιασμένος ο Γκόρτσανιουκ, που έκανε λόγο και για «δύο άσους-βολίδες που «έφαγε» από τον Κουβανό.

Τη στιγμή λοιπόν, που η παρέλαση ξένων αστεριών στο Κατάρ, όπως η άφιξη του Γερμανού άσου της ρωσικής Μπέλγκοροντ, Γκέοργκ Γκρόζερ και του Πολωνού της Σκρα Μπελσάτοφ, Μίκαλ Βινιάρσκι για λογαριασμό της Ελ Τζαίς συνεχίζεται, ο Γκόρτσανιουκ, μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θέλει να χαλαρώσει και να περάζει όμορφες στιγμές μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, την αδελφή του και φυσικά τον… φοβερό ανιψιό του.